Парламентът избра председатели на трите комисии, които стояха без председател вече втора седмица. Шеф на комисията за младежта, децата и спорта от третия опит стана депутатът от ДПС Халил Летифов. Това се случи, след като другият кандидат - на ПП, Радостин Василев, си направи публично отвод от парламентарната трибуна.

Бившият спортен министър обяви решението на неговата парламентарна група да оттеглят кандидатурата му и призова към отвод и Летифов. "Станахме свидетели на грозни сцени", каза той по повод нежеланието на пленарната зала да го избере миналата седмица. По думите му хората щели да си кажат, че "депутатите се карат за председател на комисията на спорта".

"Аз не желая да влизам в калните борби на ДПС и да ставам част от задкулисие, свързано с Весела Лечева и Президентството. Аз не искам да ставам председател насила. Политическата култура изисква, когато два пъти не е избран председател, ти да го оттеглиш. Политическата култура изисква аз да не настоявам, защото за мен това не е самоцел", обясни бившият министър от ИТН. Той обясни още, че в ПП са взели решението си да не издигат кандидат за спортната комисия, "за да не участват в "тези кални битки". Защото българското общество оставало с впечатлението "тези се карат за власт", добави Радостин Василев.

Той призова депутатите от БСП и ДБ да не подкрепят кандидата на ДПС. Въпреки това 13 народни представители от левицата гласуваха "за" и номинираният Халил Летифов беше избран за председател на спортната комисия. Той получи 123 гласа в подкрепа, 58 от ПП и ДБ бяха против, а шестима се въздържаха.

Последва гласуване за избор за председател на земеделската комисия в НС, след като тя също остана без ръководител миналата седмица заради отхвърлянето на Иван Христанов. Предложен беше Росен Костурков от ПП, след като партията се отказа да издига за трети път Христанов, но и Костурков не беше избран на две поредни гласувания.

На третия опит и след прегласуване Костурков беше избран за шеф на комисията по земеделие.

Гласуването за шеф на комисията по земеделие раздели депутатите и заради недостатъчно брой участвали в гласуването за председател, бяха направени две проверки на кворума, които показаха, че в пленарната зала има необходимият брой депутати, за да продължи заседанието. В крайна сметка кандидатът на "Продължаваме промяната"  беше избран с 99 гласа "за", 84 "против" и 14 "въздържали се".

ГЕРБ и "Възраждане" гласуваха против. А Петър Петров от партията на Костадинов обясни отрицателния си вот с аргумента, че няма как да подкрепят човека, който ги е заплашвал да подкрепят Никола Минчев и да гласуват против свалянето му от поста в 47-ото НС.

Васил Стефанов от ПП пък без спорове бе избран за председател на комисията по вероизповеданията, правата на човека и жалбите на гражданите.