​След няколкото неуспешни опита на "Продължаваме промяната" бившият зам.- министър на земеделието Иван Христанов да оглави земеделската комисия в Народното събрание, а ексминистърът Радостин Василев да поеме спортната, кандидатурите им вече не стоят на дневен ред, съобщи "24 часа".

Новото им предложение за земеделската комисия е Росен Костурков, става ясно от проекта за решение, внесени в деловодството на парламента. Той е от квотата на ПП според разпределението на комисиите, за което се разбраха партиите в НС. Христанов не бе подкрепен от пленарната зала на два пъти миналата седмица, като от ГЕРБ обясниха, че желаят някой на поста, който ще се заеме с кризите в земеделието, а няма да се занимава с филми за "Капитан Андреево".

ПП се отказва и от спортната комисия, за която издигна кандидатура и ДПС. В същото време от ДПС отново депозираха проект с предложение депутатът Халил Летифов да оглави спортната комисия.

Сега ПП очакват да получат ръководството на Комисията по правата на човека и вероизповеданията, за чийто председател предлагат юриста Васил Стефанов, гласи друго внесено проекторешение.

В същото време от ДПС отново депозираха проект с предложение депутатът Халил Летифов да оглави спортната комисия.

Миналата седмица и Радостин Василев, и Летифов не събраха достатъчно гласове, за да поемат председателското място. От ПП обвиниха Движението и ГЕРБ, че са се поддали на натиск от страна на служебния министър на спорта Весела Лечева и от президентството. Лечева категорично отрече, а президентът отвърна, че работата на парламента е да кове закони, а не да се занимава с интриги.