Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев по Нова тв.

Кънев определи като огромен скандал информацията, че участници в протестите срещу кабинета "Орешарски" са били подслушвани в продължение на 300 дни и последвалото признание на вътрешния министър, че са установени "притеснителни факти", свързани с използването на Специални разузнавателни средства.

По думите му проверка по изнесените данни трябва да извърши не само МВР, а и парламентарните комисии по вътрешен ред и за контрол на ДАНС.

"Трябва да сменим хората там, където са доказани нарушения",
заяви Радан Кънев, според когото сегашното управляващо мнозинство не използва достатъчно лостовете, които има.

Съпредседателят на Реформаторите коментира и поведението на ДПС в парламента, конкретно - изострения тон към формацията му. По думите му представителите на партията са изнервени, защото са извън властта, а сегашното управление няма да трае само няколко месеца, а ще продължи по-дълго.

"Преди 20 години ДПС беше отговорно към гражданския мир. Днес то е толкова крадливо, колкото винаги, но се оказва не отговорно към етническия мир", заяви Кънев.

Той очаква Движението да засипе управляващите с провокации и атаки, като по думите му показвало "едни напомпани мускули", под които било празно.

"Ако ние се държим здраво, или ДПС ще се върне назад към отговорността си, или ще загубят своите избиратели", смята Кънев.

Той допълни, че в момента страната е стабилна, а не люлееща се, както преди няколко месеца.

Радан Кънев не отговори на въпроса дали Реформаторите ще издигнат собствен кандидат за кмет на предстоящите наесен избори за местна власт в София.