В София протестът започна към 19 часа, отново хиляди се събраха на площад "Независимост”.

Демонстрантите преминаха по обичайния си седем и половина километров маршрут от Министерски съвет през Орлов мост и покрай централите на партиите БСП, ДПС и обратно до Министерски съвет и Орлов мост.

Нямаше напрежение между протестиращи и полиция.

Полицаите за поредна вечер бяха облечени с жилетки с надпис "Антиконфликт”. Пред Президентството полицията провери някои от гражданите. Органите на реда спряха човек, който носеше голям куфар и го накара да извади съдържанието му, съобщи "Фокус".

Протестиращите скандираха "Оставка” и "Мафия”, носеха български знамена. Разпънати бяха плакати с лозунги: "За мен е въпрос на чест да съм тук”, "Зная ви далаверите, познаваме ви методите, видяхме ви експертите”, "Ще летуваме тук" и други.

Някои от протестиращите призоваха кмета на София Йорданка Фандъкова да докара пясък и шезлонги на площад "Независимост", защото имали намерение там да плажуват през лятото.

Дано вече ни чуят, надяват се поуморени протестиращи. Други са категорини, че няма да се откажат.

Протестиращи направиха своеобразна сватба между трите парламентарно представени партии и мафията. Млади мъже и жени бяха облечени в булчински одежди, на които бяха закачени табели с имената на БСП, ДПС и Атака. По дрехите на младоженците бяха залепени фалшиви банкноти в евро, а до тях имаше табели с имената и на други политически партии.

Демонстрантите отново не се спряха пред Народното събрание, където имаше друга форма на протест – палатков лагер. Блокирано беше и движението на кръстовището до Софийския университет и на Орлов мост.

На Орлов мост беше поставена кутия за събиране на предложения за промени в Изборния кодекс, а до кутията пише "Тук е Народното събрание”, там също имаше палатков лагер.

Протестното шествие мина през Моста на влюбените и блокира движението. На самия Мост на влюбените имаше протестиращи, които развяваха българското знаме.

Протестиращите минаха по обичайния маршрут по бул. „Витоша”. По пътя те скандираха „мафия”, като скандиранията се усилиха, когато протестното шествие минаваше покрай Съдебната палата. Недоволните граждани освиркваха и крещяха „червени боклуци”.

Част от протестиращите продължиха към централата на ДПС, докато друга част остава пред централата на БСП. Пред централите на двете партии протестиращите скандираха "Оставка" .

В социалната мрежа протестиращите призоваха за  протест под надслов "На кафе пред парламента". Гражданите са поканени на флашмоб, които е предвиден за сряда, четвъртък и петък между 8:30 и 9:30, както и между 12:30 и 13:30.


Пловдив

Около 1000 протестиращи в Пловдив блокираха бул. "Шести септември" и бул. "Цар Борис Трети Обединител". Част от протестиращите блокираха кръстовището на Чифте баня, като седнаха на пътното платно.
През цялото време хората скандират „оставка” и „червени боклуци”.

Варна

Около 200 варненци отново излязоха пред сградата на общината, за да изразят недоволството си от политиката на правителството, предаде БНТ.
Протестиращите блокираха за 10 минути кръстовището пред сградата на общината. Тази вечер се чуха искания  за нов служебен кабинет и нови избори.


Българи, живеещи в Сан Франсиско, също се присъединиха към недоволството срещу властта у нас и поискаха оставката на кабинета "Орешарски". Протести имаше и в Брюксел.

Снимки от протестите

Кръстосан огън: Какви са хората на площада?