Ще участваме в лидерската среща, предложена от БСП, защото за нас е важно какво се случва в България, каза във Варна депутатът от "Продължаваме Промяната" (ПП) Даниел Лорер, цитиран от БТА.

Според него е добре да се чуят идеите на левицата, която получи третия мандат за съставяне на правителство. Според Лорер на предстоящите разговори ПП ще представи отново своите приоритети за страната, като предварително е наясно, че по теми като икономическото развитие и борбата със социалното неравенство двете формации могат да постигнат съгласие, но за други - например войната в Украйна и Изборния кодекс, различията в позициите им са сериозни.

В настоящата ситуация на БСП ще й е много трудно, допълни Даниел Лорер и изрази учудване от избора на президента Румен Радев да връчи третия мандат на червената партия.

Притеснен съм за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост, защото най-вероятно до края на този парламент няма да бъдат приети всички необходими закони, особено тези, свързани с правосъдната реформа, каза още Лорер.

На въпрос дали не е обезпокоен, че скандалите около криптоплатформата Nexo и "Джемкорп" ще отблъснат избирателите от партията, той посочи, че по-скоро това ще накара хората изобщо да не отидат до урните. Колкото по-тягостна и напрегната е атмосферата, толкова активността пада, каза депутатът.

За все по-вероятните извънредни парламентарни избори той сподели, че ще бъдат като тренировка за местните през есента. Лорер изрази надежда ПП да постигне съгласие с "Демократична България" и други формации за единни действия, за сформиране на общ фронт, за да бъде прекъсната поредицата от предсрочни национални избори.