Премиерът Бойко Борисов защити шефката на правителствения пресцентър Севдалина Арнаудова и отрече да я е пращал ежемесечно при бизнесмена Васил Божков, както той твърди. Министър-председателят отхвърли всички негови обвинения към властта, че е трябвало да плаща процент от хазартния си бизнес и беше категоричен, че няма да участва в играта на собственика на "Нове Холдинг".

"Севделина прави страхотни неща. На кой обвиненията са факт, на човек с 18 обвинения? Ами, да отидем в затвора, да ги питаме всички, които сме арестували... Червената бюлетина на Божков се вижда в сайта на Интерпол. Това им е играта на тези хора. Никога не съм изпращал на никого нищо, нито съм ходил там, аз, нито искам да ви влизам в играта. Повече няма да се занимавам с тази работа. Кой е той да се съревновава с нас?", заяви Борисов.

На въпрос защо той напада пиарката му, премиерът отговори: "Защото я харесва. Тя може да разказва много по тази тема".

“Искам да показвам направеното. Не отговарям за никой друг. Нека да оставим на хората, които се занимават с това - прокурори, съдии, следователи, полицаи да завършат целия процес и тогава ще дойдете да ме питате едно и също", подчерта Борисов.

Той бе категоричен, че няма никакви съмнения във финансовия министър, за когото Божков също твърди, че му у давал пари, и дори го похвали:

"Влади Горанов е осигурил 15 милиона за детските градини на София миналата седмица"

"Твърденията на бизнесмена Васил Божков са манипулативни и целят дискредитация. Ако има доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир. Как си представяте, че мога да изрекетирам един от най-богатите и известни хора от Прехода в моя кабинет?", коментира самият министър, като подчерта, че няма напрежение между него и премиера по темата.

"Аз ако имах притеснения, нямаше да говоря с вас. Какви доказателства? Едни торби огромни с пари, давани пред свидетели. Как си ги представяте тези неща? Ние не сме го карали да прави нещо. Всичко, което е правил или не е правил, е негово деяние. Това, за което го упреква прокуратурата, е обвинение на прокуратурата", изтъкна още Горанов по адрес на Божков.

По думите на министъра единственото нещо, което е гласувано във втория мандат на кабинета "Борисов", е добавянето на лотариите в обхвата на облагането, тъй като не са били включени преди поправката на Георги Кадиев. 

По-късно Васил Божков анонсира в профила си във Фейсбук, че утре ще зададе въпрос, "на който вярвам, че ще отговорите". Той обаче не уточнява кого има предвид.