"Продължаваме промяната" вече преговаря за общо явяване с "Демократична България", която и да е датата на следващите предсрочни парламентарни избори, съобщи депутатът от "Промяната" Венеция Ангова.

Ангова напомни също, че Националният съвет на "Продължаваме промяната" вече е дал мандат за разговори с "Демократична България" за съвместно явяване на изборите.

"Датата зависи от президента, както вече знаете Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с ДБ, така че да може сформираме силите на доброто...", коментира Ангова пред медиите в парламентарните кулоари.

Основният приоритет за двете политически сили ще бъде антикорупцията, каза депутатката в кулоарите на НС.

"Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема за антикорупцията въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да можем наистина да осъществим дневния ред на България", допълни тя.

Народната представителка обобщи и резултата от лидерската среща, организирана от Корнелия Нинова, на която се отзоваха само председателите на ГЕРБ, ДПС и "Български възход"

"Това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция - ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата", прогнозира депутатката от ПП.

Ангова допълни, че парламентарната група на ПП има опасения, че в оставащите последни дни на 48-то Народно събрание ще бъдат прокарани "доста популистки законопроекти".

"Програмата не зависи от нас, както виждате, нашите законопроекти биват изтиквани назад", оплака се Венеция Ангова.