"Управлението на ГЕРБ заби в либералната безпътица, в която беше изпаднала държавата години назад. Заби и няма изход. Като алтернатива на това управление се поставя протестът. Резултатът от тези протести ще бъде връщане на лявата политическа вълна. Затова идва нуждата от формиране на силен десен консервативен център". Това коментира пред БНР Петър Москов, лидер на партия КОД.

Преди дни той обяви пред bTV, че в близките дни ще изпрати покани за основаване на десен консервативен алианс в коалиция с НФСБ, ВМРО и СДС.

Според него "съюзът между дясно-консервативното и национално-патриотичното е не само излизане от ситуацията, а сериозното връщане на истинската десница в един стратегически план за развитието на България".

"Либералното замени тезата за дясното. В икономически план либералното доведе до налагането на интереса на глобални финансови корпорации, до унищожаване на работни места, до неконкурентноспособност на нашите икономики, до тежка стагнация на обществото. Основният виновник за всичко изглежда Борисов, но самата либерална идеология изискваше избраните институции да бъдат заменени от наднационални такива", анализира Москов.

Той коментира и президента Румен Радев: "Ролята на президента не може да бъде на водач на улични бунтове. Резултатът от това, което той прави, е може би един голям омлет върху жълтите павета, но това няма да доведе до стабилност за никого".

"Ако надигнеш вълна, която иска промяна и изтриване на всичко, звучи примамливо. Но такава вяра води до упадък на обществото, до унищожаване на малкия икономически растеж, който имаме", е мнението на бившия здравен министър от Реформаторския блок.