За ДПС е важно да има правителство. Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на партията Делян Пеевски, коментирайки заложената от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов хронограма на разговорите с ПП-ДБ в следващите седмици, в която датата за разговори и разбирателство е 8 март.

Пеевски допълни, че избори 2 в 1 са чудесен вариант за ДПС, но не и за държавата.

"Ще разберем тогава дали са разбрали ПП-ДБ къде са и дали са дечица в детска градина. Ако са разумни и сериозни политици - няма да хвърлят държавата в криза, ще си направят явна коалиция, за да няма нищо скрито и тъмно. А за регулатори - това са бъдещи преговори, които трябва да се водят. Но сериозните мъже и сериозните партии трябва да седнат, да преговарят и да направят стабилно правителство", коментира Пеевски.

 

По думите му въпросът за назначенията в регулаторите е тема на бъдещи преговори, а държавата не трябва да бъде хвърляна в криза. 

"Партийните пристрастия и всякакви такива нажежавания трябва да се оставят настрана. Защото гледам вчера премиерът, който почти е в оставка, се изходи по неподходящ начин и се направи на мъж. Нека си прибере това самочувствие, той е просто един назначен от парламента премиер, да остави лидерите на партиите да преговарят и да не прави неща, които могат да бутнат България в криза", каза още Делян Пеевски.

"Не е сериозно за един премиер да казва това "да", това "не", без да е прочел нещо. Нека се научи да чете, да гледа и мислех, че за тези 9 месеца е станал по-мъдър, вчера не го видях това. А напротив", продължи той.

Изборите винаги са вариант. За ДПС избори 2 в 1 е чудесен вариант, защото сме готови за избори, но не е добре за държавата, трябва да мислим за хората, какво се случва с тях при тези трусове толкова години, това не е добре за държавата. За ДПС е важен държавният интерес и хората, на второ място партийният интерес, допълни Пеевски. И призова и другите да вземат пример от ДПС, и да направят това, и да мислят за България.

Според него нови изборите винаги са вариант: "За ДПС избори 2 в 1 е чудесен вариант, ние сме готови за избори, но не е добре за държавата. Трябва да мислим за хората. За нас е важен държавният интерес и хората, а на второ място слагаме партийния си интерес. Нека и другите го направят другите, да бъдат като ДПС и да мислят за България."