"Шестпартиен парламент би означавал повече пространство за маневриране", коментира Първан Симеонов от "Галъп интернешънъл болкан" по Нова телевизия.

"Освен това Слави Трифонов (лидер на "Има такъв народ") има отворени врати и към двете страни - и към либералите, и към по-консервативната част от българските формации ГЕРБ, ДПС, БСП", каза той.

"Социологията хвана абсолютно всичко точно, така че нямаме нищо за казване", коментира още Симеонов.

По думите му предстои отговор на главния въпрос - в какво ще се материализира раздразнението на българите - дали в апатия или в избухване.

"Има нещо средно между апатия и избухване", смята той. 

"Единственият легитимен шанс е двете големи неща да направят нещо. Легитимен означава такъв, който няма ужасно много да раздразни обществото, а да го раздразни малко и да му даде немалко облекчения", каза още Първан Симеонов.

"Защото при едни следващи избори въобще не се знае дали това избухване на българите, без значение дали е във "Възраждане" или другаде, няма да е още по-голямо", предупреди той. "Не знам още колко можем да си играем с търпението на българите", добави още Първан Симеонов.

"Трябва да се изчака вотът от чужбина, защото ДПС има концентрация на гласа в Турция", все пак напомни анализаторът. 

Първан Симеонов посочи, че активността се движеше като и миналия път през деня, следобед изглежда, че е по-висока.

"Вероятно това е свързано с различната степен на мобилизация. Някои електорати държаха да гласуват по-рано. Досега доста повече се гласува с машина. Над 20% вземат решението или в последния ден, или в последните дни. Май пак изборите ще се решават в последния момент.", коментира той.

По думите му на много места има резултати, които ще разберем чак в паралелното броене.