Емблематичният бивш кмет на Дупница и бивш депутат от Обединените демократични сили Панчо Панайотов напусна ДСБ след преизбирането на ген. Атанас Атанасов. Това съобщи самият Панайотов в профила си в социалните мрежи.

Преди няколко месеца бях приет за член на ДСБ. (Мотивът - да дам морална подкрепа, за смяната на този. Вече се обадих на шефа на дупнишкия клуб да ме отпише. Нямам никакво намерение да се занимавам с недорасляци. Това написа в профила си във фейсбук бившият кмет на Дупница д-р Панчо Панайотов и така обяви, че напуска ДСБ. Това става няколко месеца, след като бе приет за член на партият.

Ето какво пише още Панчо Панайотов:

Ако тези 200 човека заедно с Цецка Бачева, решите, че е безсмислено да продължите там и решите да се създаде истинска дясна партия. Истинска. Аз съм готов да се включа.

Силата на политическата партия зависи само и единствено от политическото доверие на избирателите. Получаваш силно доверие, получаваш сила и признание. Получаваш нюню доверие, следва, че партията ти е нюню. Малка, дребна и жалка. Колкото и хвалебствени речи ( някои ги чух, комсомолски клишета), колкото и емоционални заклинания да крещиш на конгреса. Това е истината.

От сто българи един ти дава доверие. От сто - един. Политиката е за почтени и умни хора. Не е за измекяри. Няма как да правиш предизборни коалиции с очевидната цел просто да вкараш в парламента няколко човека.

Няма идеология, няма ценности. Оня с брадата многократно заяви: "ние не сме нито леви, нито десни. А какъв е. Чии го дири в политиката. Там има само идеология и ценности. Няма как, години да критикуваш ( простака, мафиот), и когато влезеш в парламента ставаш съучастник, прислужваш персонал на този мафиот.

Д-р Панчо Панайотов се прочу още като кмет на Дупница, когато по време на януарските протести срещу Виденов през 1997 г. направи барикада на основната пътна артерия, свързваща града с други селища, с дървета и гуми.

Дупнишката бариката прави известен д-р Панайотов в цялата страна. Така той става народен представител от синьото ОДС в 38-ото Народно събрание. Но подава оставка като депутат на 11 октомври 2000 г.

През март 2018 г. инициира създаването на "Дясна народна партия".