Атанас Атанасов бе преизбран за председател на "Демократи за Силна България"(ДСБ) от 17-то Национално събрание, което се проведе днес в София. Това съобщи пресцентърът на партията.

Атанасов събра 288 гласа от 490 гласували.

Другият претендент за поста Цецка Бачкова е получила 199 гласа.

Националното ръководство ще е от 13 души, в което влиза и самият председател.

Над 500 делегати от ДСБ присъстваха на Националната конференция в НДК. В поздравителен адрес към партията премиерът Кирил Петков призова партньорите си в управлението да продължат заедно. И да премахнат корупционния модел, работил досега, казва премиерът.

Новият-стар лидер Атанас Атанасов представи доклада си пред делегатите за свършеното до момента. "Ще се боря за доверието на актива на партията, защото смятам, че трябва да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим - тоест, с периода на моя мандат от извънпарламентарна политическа сила 2017 година сега "Демократи за силна България" има евродепутат, солидно представителство в местната власт и е част от управлението на страната през своето представителство в парламента", обеща и отчете Атанасов преди конференцията.

Конкурентът му за лидер на партията Цецка Бачкова отбеляза преди началото на форума, че ДСБ се нуждае от нови лица. Тя декларира, че ще работи за укрепването на дясната коалиция "Демократична България" и за по-активно участие на партията в управлението.

Евродепутатът и бивш лидер на ДСБ Радан Кънев, който се отказа от надпреварата, не присъства на форума, но в писмо, изпратено до делегатите, заявява, че никога не е бил част от лагер или пък от отбор в ДСБ и това е основната причина да не се кандидатира.