Симпатизанти и членове на ВМРО излязоха на протест в София на кръстовището на бул. "Тодор Александров" /пред ЦУМ/. Негодуванието е срещу непоносимия скок на цените. По време на протеста автомобилите бяха отклонявани. До пълно блокиране на булевард "Тодор Александров" не се стигна.

Протестиращите настояват за спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса, оставка на КЕВР, която според представители на ВМРО, е допуснала това спекулативно повишаване на цените, мораториум върху износа на ток от частни фирми, активни действия в Брюксел за предоговаряне на "Зелената сделка", както и рестарт на преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ "Белене".

След поредния провал да се направи правителство държавата влиза в още по сериозна икономическа криза. Вследствие на некомпетентното управление на служебното правителство спекулата процъфтява, твърдят от ВМРО. 

Патриотите дават примери с увеличение на цените при хранителни продукти, както и при горива.

Спрямо юли 2020 г. увеличението на газа е с цели 50%, за гориво за автомобила днес плащаме 25% повече от година назад. Скок на основни хранителни продукти: олиото с 54%, брашното с почти 15%, при хляба - 5%. Яйцата са поскъпнали с 6%, а сиренето - с 8%. При зеленчуците скокът е: 55% за краставиците, чушки - 14%.

Цените на тока, парното тормозят българските граждани и убиват българския бизнес. Топлата вода пък е с 13.6% по-скъпа.

Цената на тока за бизнеса в е два пъти над средната за миналата година и в пъти на тази в Белгия, да речем. Бизнесът е в будна кома.

Стотици средни и малки фирми фалираха. Няколко структуроопределящи българската икономика български предприятия като КЦМ - Пловдив затвориха.

Докато политиците си играят на нови проекти и залъгват народа със сладки обещания в бъдеще, всъщност му бръкнаха в дълбоко в джоба, заявяват от ВМРО.

От ВМРО предупредиха, че ако не бъдат взети мерки, предупредителните протестни действия ще прераснат в гражданско неподчинение.

В центъра на протеста беше българският представител в ЕП и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, заместник-председателите на Организацията доц. Милен Михов, Искрен Веселинов и Атанас Стоянов, който е и кмет на Сандански, членовете на националното ръководство Александър Сиди, Красимир Богданов, Борис Вангелов, председателят на Националната женска организация д-р Султанка Петрова, представители на младежката организация и граждани.