От ГЕРБ заявиха, че Мая Манолова си служи с манипулации и внушения през цялата кампания и след нея. Според управляващите на Манолова и БСП все някой друг им е виновен за загубата, а тази политика на омраза и противопоставяне не носи нищо добро.

"Давността за Костинброд още не е изтекла. Да видяхте автобуси с двойни дъна, чудовищни манипулации, изнасят се бюлетини, бюлетини се карат в чужбина. Вотът ще бъде подменен. Ама тези същите приказки ние сме ги слушали от същите хора, които днес като загубили изборите в София, търсят своето оправдание" , заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Изборите свършиха, но за съжаление езикът на омразата, манипулативните внушения и опитите за дискредитиране на опонента никога няма да напуснат някои от кандидатите в местните избори и няма да излязат от някаква друга форма на нормална политическа комуникация. Ние като отговорна политическа партия няма да допуснем да бъде постоянно обект на твърдения и внушения, които не отговарят на истината.

 "Ако г-жа Манолова, която постоянно "сапунисва" своя имидж и търси оправдания за загубата си на изборите, продължава в този план, не я очаква нищо добро в нейни бъдещи политически проекти", заяви той.

По думите му по време на предизборната кампания е имало какви ли не безпочвени обвинения към кмета на район "Искър" г-н Ивайло Цеков. "Той беше наричан по всякакъв начин и се правеха опити да бъде дискредитиран по всякакъв начин", каза още Паунов. Той е на мнение, че когато загубиш избори, трябва да го приемеш нормално и да продължиш напред и допълни, че това напрежение не може да продължава така в политическия живот.

"БСП отсега нататък ще създава само хаос. Ние имаме документирано как в някои райони е имало готови бюлетини, напечатани с гласа за Мая Манолова - нещо, в което обвинява ГЕРБ самата тя", подчерта Паунов.

ГЕРБ не са манипулирали изборните резултати чрез изборните протоколи. Представителите на Секционните комисии са провели изборния процес в столичния район Искър нормално, заявиха от ГЕРБ по повод на обвиненията, отправени от Борис Цветков от БСП.

"В район Искър не спряха нито лъжите, нито манипулациите, нито нападките, нито фалшивите новини. Сблъскахме се с нарушаване на изборното законодателство - разполагане на агитационни материали на забранени места. Всяка наша реакция беше атакувана с лични обиди и отново фалшиви новини", каза Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ в София.

"Сблъскахме се със ситуации на неизпълнение на изборното законодателство и неговото нарушаване с поставяне на рекламни материали на непозволени места.

В 78 секционни комисии в район "Искър" са представени всички парламентарно представени политически сили", посочи тя. Радева определи като недостоверни всякакви опити на Борис Цветков от БСП да се твърди, че представители на ГЕРБ са манипулирали изборните резултати.

"Ние не възразяваме срещу всякакви проверки, които могат да бъдат извършени. За мен не е изненада поведението на г-н Цветков. Той е човекът, който като общински съветник в мандата си от 2003 до 2007 г. стана проводник на онзи общински съвет, който се разпореди и унищожи едно от детските заведения в района", допълни тя. По думите ѝ със своите обвинения Цветков иска да извлече дивиденти и да прикрие фактите, че не е свършил никаква работа.

Със своите обвинения Борис Цветков иска да извлече дивиденти и да прикрие фактите, че не е свършил никаква работа, добави тя.

Новоизбраният кмет на район "Искър", който беше обвинен в купуване на гласове, пък съобщи, че е омерзен и унизен от кампанията.

По-рано днес Борис Цветков от БСП, който бе кандидат за кмет на района, но загуби, съобщи, че Цеков е записан от камера на хранителен магазин в района как говори с ромски лидери за купуване на гласове.