Ангелов допълни, че в кадровата политика в Министерството на отбраната властва реваншизъм.

"Ангел Найденов декларира, че няма лов на вещици, но с действията си прави точно обратното", категоричен бе Аню Ангелов, цитиран от "Фокус".

По думите на бившия военен министър, уволнените са директорът на дирекция "Правно нормативна дейност", директорът на дирекция "Инфраструктурна отбрана" и директорът на "Военни клубове и военно-почивно дело”.

Според Аню Ангелов, има стремеж администрацията да стане над 1400 души, каквато цифра са заварили от ГЕРБ при идването си на власт.

Бившият министър бе категоричен, че ГЕРБ ще продължи внимателно да следи ръководството на Министерството на отбраната, като отбеляза, че все пак партията ще подкрепи някои от действията на военния министър Ангел Найденов.

Като пример Ангелов даде действия на МО за пълно използване на съвместното българо-американско съоръжение в Ново село, както и запазването на интегрирания модел на ведомството.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви чрез Фейсбук, че партията му започва "масирана атака" за сваляне на кабинета с вота на недоверие, който трябва да бъде обсъден и гласуван тази седмица.

От ГЕРБ вече се заканиха да искат още няколко вота по различни теми, след като се отказаха от идеята за цялостната политика, което би ги ограничило да използват този инструмент в парламента в следващите 6 месеца.