Лидерът на ГЕРБ благодари за писмо и съобщения, които са му изпратили по темата негови съмишленици. 

За около час изявлението на бившия премиер е харесано от повече от 300 души, някои от които засвидетелстват пълната си подкрепа за инициативата на ГЕРБ. Само някои коментират, че може и Борисов да е честен, но хората около него не са, а други изразяват песимизъм заради това, че в парламента всичко зависи от "Атака".

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ първо обяви, че ще внесат вот на недоворие за цялостната политика на кабинета "Орешарски". Много бързо обаче той смени стратегията си. Това стана, след като от Реформаторския блок коментираха, че по този начин той дава комфорт на правителството за цели 6 месеца, защото за такъв срок не може да се внася втори вот, ако този е за цялосната политика.

Така в четвъртък от партията внесоха вот на недоворие заради още незаработилото Министерство на инвестиционното проектиране. И се заканиха да внасят често още вотове по различни теми, защото продължават да смятат, че цялостната политика на кабинета е опасна за държавата.

Според правилника на Народното събрание разискванията по вот на недоверие започват не по-рано от 3 дни и не по-късно от 7 дни от постъпването на предложението. Гласуването пък се провежда не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията.

Тъй като първото заседание на парламента тази седмица е в сряда, най-рано тогава може да започнат дебатите, а гласуването да се проведе в петък.