Най-голямата опозиционна партия в Северна Македония - ВМРО-ДПМНЕ, обвини днес премиера Зоран Заев, че е направил оферта на български фирми и бизнесмени да им продаде големи държавни и частни компании срещу нашето "Да" за членство в ЕС.

"Тук бихме изброили една по-голяма банка, държавния дял на Република Македония в "Телеком", което ще означава и пълна приватизация, железопътен транспорт, ТЕЦ Неготино, земеделска земя, за която се твърди, че вече е капарирана от определени хора и се подготвя за стоеж, а и още много други неща", заяви на брифинг днес говорителят на ВМРО-ДПМНЕ Димче Арсовски.

Поводът за изказването на северномакедонската опозиция е вчерашното изявление на коалиционния партньор в правителството Али Ахмети, че Скопие вече е изпратило на София ново предложение за решаване на спора, заради който блокирахме западната ни съседка за членство в ЕС.

От ВМРО-ДПМНЕ твърдят още, че "Зоран Заев е човекът, който обезличи Република Македония и опозори (може да се разбира и като "обезчести" - бел. ред.) македонския народ само заради личните си интереси. Зоран Заев е най-големият крадец, манипулатор и за съжаление измамник, който македонската политическа сцена някога е имала".