Основната месечна заплата на Румен Спецов като директор на Националната агенция за приходите е определена от правителството на 6050 лева. Това става ясно от публикувано правителствено решение.

В него се отбелязва, че официално Борис Михайлов е освободен от длъжността като изпълнителен директор на НАП считано от 7 юни поради влошаване на събираемостта на приходите от ДДС и на негово място е назначен Румен Спецов. Това бе първото кадрово решение прието от ротационното правителство Денков/Габриел.

Основното трудово възнаграждение на Спецов не е сред най-високите във властта и се доближава до това на депутатите, които в момента взимат почти 6400 лева, без в това число да влиза трудов стаж и други добавки. Заплата във властта е обвързана със възнаграждението в обществения сектор, измерена от НСИ в края на всяко тримесечие.

Министерски съвет прие и промени в устройствения си правилник, с които се регламентира, че като единствен вицепремиер Мария Габриел ще изпълнява правомощията на министър-председателя в негово отсъствие от страната или когато ползва законоустановен отпуск, за всеки конкретен случай - с писмена заповед.

Николай Денков разполага с 20 щата за съветници и експерти в политическия си кабинет, Мария Габриел с 14.