На честването на Съединението на 6 септември Бенчев се появи с новия си супер луксозен автомобил, който струва 200 000 евро, и негови снимки веднага бяха разпространени.

Помолена за коментар в парламенти преди дни, лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече да познава бургаския бизнесмен, като подчерта, че той е от гражданската квота на партията. Тя заяви, че не е морално общинският съветник да обикаля с такава кола публични събития и се разграничи от него.

"Аз също се разграничавам от нея", отвърна обаче днес невъзмутимо Бенчев пред Нова телевизия.

Той дори заяви, че очаква извинение от Нинова. По думите му тя се изказва неподготвена, защото двамата никога не са се срещали.

"Много хора съм чувал да казват, че Бенчо може без БСП, но БСП без Бенчо ще му е трудно и ако направят така, че да се разделим наистина, това, което получаваха като помощ всякаква - логистична и материална, щетите ще са много и наистина ще им е много трудно за в бъдеще. Говоря за бургаската организация, не за националната", допълни той.

По думите му за пореден път се убедил, че "в тази България трябва да си некадърен, прост и беден, за да те уважават, за да си морален".

Бенчев дори попита:

"А морално ли ще бъде да скрия възможностите си и да карам някой москвич или жигула?".

Според него, за да кара човек Ролс-Ройс, "трябва да е навършил повече години", защото той бил по-тежък от и бавен от Бентли-то.

"Реших да си взема Ролс-Ройс, защото ми омръзна да карам комбайни примерно. Имам три комбайна, които струват повече от Ролс-Ройса като цени, но никой не снима комбайните, снимат колата. Там, където се трудя, никой не го интересува, интересуват се от удоволствието. Какво удоволствие да се возя по-нормално, да ми е удобно, виждате, като офис е", обясни още общинският съветник.

Той се занимава с производство на зърно и строителство и подчерта, че си изкарва парите с честен труд.

"Аз, за разлика от нашите политици, които си сменяха цветовете, не съм в никоя партия освен в собствената си. "Достойна България" се казва и е коалиционен партньор с БСП втори мандат, и смятам, че съм дал много повече на БСП, отколкото те на мен", заяви още Бенчев.

Той разказа, че е платил 10 млн. лв. данъци само за една от фирмите си и не смята, че има нещо нередно на 65 години да си позволи луксозната кола.

"Аз съм член на централното ръководство на Съюза на пенсионерите, и за пенсионерите съм правил толкова много - дал съм собствени средства, отопление през зимата, покриви правих на един клуб - 12 хил. лв., постоянно им помагам финансово, аз живея с пенсионерите, даже са моя кауза", похвали се бизнесменът.

Неговата философия за управлението на държавата е следната:

"Няма ляво, няма дясно. Има кадърни и некадърни хора.Как може да се прави социална политика, ако нямаш средства, ако нямаш материални активи и пари?."

Бенчо Бенчев има досие в Държавна сигурност, в което е бил описан като хулиган. Според него това е, защото е ходил с дълга коса и е слушал "Бийтълс".