Законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения, написа в профила си във фейсбук председателят на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова. И продължава: "Днес "чисто новият" Борисов, все едно не е управлявал последните 12 години, предлага няколко закона, за да спре кризата с газа и цените на горивата. Иска сто процента диверсификация на газа и прекъсване отношенията с "Газпром"".

По-рано в неделя председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Делян Добрев и Томислав Дончев набедиха правителството на Кирил Петков в оставка, "което се прави на евроатлантическо..., че работи за "Газпром" и за "Лукойл", които "не са печелили никога толкова, колкото печелят сега". От думите им излиза, че възприемат като възможен вариант "да се разберат за разтоварването на танкерите (с втечнен природен газ) в Турция - "нещо, което те са очевидно неспособни да направят". Само за няколко дни щях да се разбера с Ердоган и да приключим темата, защото той е човек с памет, благодарен човек, каза Боорисов.

В отговор Корнелия Нинова пита, адресирайки въпросите си към Борисов: "Откъде ще вземе газ, на колко по-висока цена, по коя тръба и с колко пари ще компенсира индустрията и домакинствата? Не знае и не казва". 

"Всепризнатият ядрен специалист Борисов иска 100% диверсификация на ядреното гориво за АЕЦ "Козлодуй". Втори въпрос: Какво казва Агенцията по ядрено регулиране? Защото тя се произнесе, че това е невъзможно и опасно сега. Това за Борисов не е важно."

"Законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения. И всичко това, за да се хареса на началниците, та дано се препере. С цената на държава и народ, но да се върне във властта. И накрая най-важното му предложение за изпиране: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията. Това виц ли е или ще бъде открит урок как се краде?"