"На Бойко Борисов няма да му е лесно, ако двете с Мая Маниолова атакуваме София. Основната ни цел е промяна на модела на управление на общините", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на въпрос тази сутрин пред bTV.

Социалистката отново заяви, че тя ще обяви личната си позиция за кандидатурата на Манолова за столичен кмет на 11 септември, когато градската партийна организация ще вземе решение дали да я подкрепи. Нинова обаче заяви от сега:

"Харесвам работата ѝ. Харесвам я като човек. Като депутат в групата беше неуморна", посочи Нинова.

Тя уточни, че Националният съвет на БСП ще утвърди на 15 септември предложения от градската организация, като изтъкна, че номинации имат още Калоян Паргов, Борислав Борисов, Христо Проданов и Георги Свиленски.

Лидерът на левицата заяви още, че никога не е имало конфликт между нея и Манолова, само веднъж  разменили различни мненя публично и това било по темата за Истанбулската конвенция.

Тя изтъкна, че забелязва как премиерът Бойко Борисов се държи както по време на предизборната кампания на президента Румен Радев, чиято кандидатура беше издигната от БСП. И тогава първо казал, че левицата няма кандидат и се крият зад друг, както го каза и сега за Манолова, критикувайки социалистите, че не издигат свой кандидат. Освен това и за Радев казал, че много му е помагал и е давал пари за ВВС, когато той ги оглавяваше, а сега и за Манолова заяви, че няма човек, който да й е помагал толкова, докато беше омбудсман.

"Дано и резултатът да е такъв, като тогава", пожела си Нинова за резултата от изборите.

Според Нинова у ГРЕБ се усеща тревога.

"Защо смятам, че има такова поведение у нашия политически опонент? Има тревога по следната причина: господин Борисов е много добре информиран какво става в ГЕРБ, какво става при нас. При тях има вътрешни проблеми - махат едни кметове, слагат други, паралелни кандидатури, разделение в структури и т.н. Ние това сме го преживявали, той има информация за това, вероятно има тревога", посочи тя.

"Никоя партия не е излязла с платформа какво ще прави в общините. Само БСП и то още преди месец - в началото на август. Тогава ги предизвиквам - дайте идеите, дайте платформите си", призова Нинова другите политически форации, като подчерта, че на много места в големите градове кандидати на БСП са авторитети.

"Какво ще правим с общинските болници, с комуналните услуги? Всичко раздавате на концесии. Ние смятаме, че общински дружества трябва да ги изпълняват. Какво правим с аптечното обслужване по малките населени места? Ето това ни се говори, но няма програма отсреща. Има прически, те нямат кандидати и т.н.", посочи тя по повод вчерашните коментари на Бойко Борисов за прическите на жените след катастрофата с Мая Манолова на път за нейния фризьор.