Този въпрос е логичен след написаното от нея във фейсбук и чутото от шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан  Цветанов по bTV.

„Във връзка с горещия дебат “за” и “против” ратификацията на Истанбулската конвенция, г-н Цветан Цветанов лъже, че по време на заседание на съвета на ПЕС в Лисабон съм подкрепила конвенцията. На нито един международен форум не съм гласувала за нея. ГЕРБ, очевидно ползвайки вътрешна информация от ПЕС, подвеждат българските граждани. Те показват списък с регистриралите се за участие във форума, представяйки го като списък на гласувалите.

Позицията ми е последователна и ще остане такава отначало и докрай. И като политик, и като жена, винаги ще се боря за правата на жените. Но също така, винаги ще се боря против това - жените да бъдат употребявани като знаме за налагане, насила, на българското общество на джендър идеологията и т.нар.социален, а по същество - трети пол, както и срещу въвеждането им в българските училища. Да пазим децата!” написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук. 
Само ден преди това лидерът на ПГ на ГЕРБ заяви по bTV, че БСП са правили инициативи и кампании в защита на Истанбулската конвенция.  Едната кампания е била „Чуй ме“, другата „Виж ме“. Освен това са имали кръгли маси за стартирането на процеса за Истанбулската конвенция.

Това са официални документи, които Цветанов показа в ТВ ефир. Това е и подписка в духа да се приеме по-бързо Истанбулската конвенция. Има парламентарно питане към министър Цецка Цачева кога и защо не се приема Истанбулската конвенция към края на 2017 г. от две народни представителки от БСП. Имало е и подписка по-бързо да се предприемат действия по посока на Истанбулската конвенция срещу насилието на жените. 

Има дори във вестник „Дума“ публикации за Истанбулската конвенция от края на 2017 г., където също говорят как инициативата на жени от БСП в Смолян, Пловдив искат действия за Истанбулската конвенция. Има дори във „Вестник Дума“, където се говори, че от 20 години има „джендър образование“, заяви Цветанов. 

Пленумът на ПЕС, който се провежда в Лисабон на 1 и 2 декември има решение за Истанбулската конвенция, в което се казва, че трябва да бъдат инициирани действия, за да може да се приеме, коментира още Цветанов.

По думите му това е решение, което прави ПЕС и на което Корнелия Нинова участва в гласуване и представителите на БСП са гласували. „Резултатът е 188 човека, без против, има само 13 въздържали се, като това е от делегацията на Швеция и 3-ма други.

На 1 и 2 декември БСП е подкрепила на форума на ПЕС в Лисабон Истанбулската конвенция. В нито един момент нито при съгласувателната процедура, нито при самото гласуване БСП не е направила никакви възражения. 

По-рано днес съпартиецът на Нинова Валери Жаблянов заяви в същата телевизия, че няма основание да вярва на Цветанов и посочи, че топката на ГЕРБ се е спукала относно случая около оставката на Делян Добрев и решението на Конституционния съд. Как обаче да му повярваш и на него, като само преди дни в "Панорама" по БНТ самият той ръсеше откровени лъжи. Въртя и сука в отговорите си относно референдума на Слави Трифонов, как едва ли не БСП го били подкрепили, та дори и признали, ама не съвсем - предложиха смесената система. 

Истината е, че БСП не са предлагали в парламента узаконяване на решенията от референдума нито за мажоритарната избирателна система, нито за намаляване на партийните субсидии на 1 лев, нито за задължително гласуване. Не били против провеждането на референдума, само че на 12 май 2016 г. 43-то НС трябваше да гласува за провеждането на националния референдума. Тогава по време на дебатите самият Жаблянов заяви: "Вие не разширявате демокрацията, уважаеми организатори. Вие сривате републиката или правите опит да сринете републиката. И аз мога да кажа какво е това - опит за пълзящ преврат".

Депутатите от БСП не само, че тогава не подкрепят провеждането на референдума, те дори не участват в гласуването с изключение на един техен депутат и това е Валери Жаблянов, който гласува против провеждането на референдума.

Слави Трифонов коментира реакциите на Жаблянов по следния начин: "Типичен представител на българската политическа класа и на сегашното статукво".

Да, всеобщо е мнението на избирателя, че политиците са лицемери и лъжци и сигурно това не е случайно. Българинът има една поговорка "На лъжата краката са къси", истината така или иначе рано или късно излиза наяве. И този случай ясно показва защо българинът е отвратен от политиката, със сигурност неговата памет не е чак толкова къса и той не е чак толкова глупав.