Във времето, отредено за декларацията на БСП, лидерът на левицата Корнелия Нинова се хвана за думите на Бойко Борисов от кулоарите, където призна, че Алексей Петров е участвал в разговори за правителството.

"Днес г-н Борисов пред залата призна ПП, ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли правителството, потвърди във времето нашите думи", коментира Нинова. Изобщо не ги движи европейското бъдеще на България, интересите на народа, движат ги единствено личните, партийните, препирането и гарантирането, че няма да се носи отговорност за това, което са правили през годините назад", заяви Нинова от парламентарната трибуна.

"Тук в тази зала най-важното е да пишем и приемаме закони, управляващото мнозинство демонстрира законодателна немощ и правна неграмотност", смята председателят на ПГ на "БСП за България".

Тя даде пример с промените в Закона за съдебната власт, Закона за домашното насилие и Наказателния кодекс. По-думите ѝ това поведение е създало юридически и житейски хаос в държавата.

Единственият резултат от съдебната реформа е препирането на Бойко Борисов, заяви още Нинова.

Относно промяната в Конституцията тя призова да не се премахва служебният кабинет. Не правете Конституция "интуито персона" (бел. ред.: от латинския римско-правен термин Intuitu personae - "с оглед на личността") за един човек, призова Нинова. Запишете, че служебното правителство и неговите правомощия се уточняват в закон, предложи Нинова.