Бившият вече депутат от ИТН Николай Радулов коментира, че му е олекнало след напускането на групата.

"Чувствам се облекчен. Дълго ни повтаряха, че ние сме никои, че ще гласуваме, както ни се разпореди. Това е много унизително за нас", каза народният представител по Нова телевизия.

"В миналото НС Тошко Йорданов го каза право в лицето на Ива Митева, която тогава беше председател на НС. Даже нещо подобно й каза от трибуната на НС. Тя го попита дали няма да ни остави да вземаме решения, защото само отгоре ни се спускат нещата. Той каза: "Вие сте нищо. Слави ще взима решенията и ще ви казва какво да правите", продължи Радулов.

Той обаче не намери нищо нередно в телефонния разговор, който беше огласен публично, и по време на който Радостин Василев притиска една от депутатките на ИТН да се присъедини към отцепниците, а след като тя отказва, й нарежда веднага да си подава молбата за напускане на парламента. Заради това бившите му съпартийци Тошко Йорданов и Станислав Балабанов нарекоха "мутра" Радостин Василев.

"Присъствах, когато Радостин говореше с Христинка и не чух нищо мутренско. Той просто я увещаваше да поговорят, защото тя беше поддръжник да излезем от ПГ. Не знам какво се е случило", заяви Радулов. Първоначално желаещите да напуснат групата са били 10, разкри той. Радулов потвърди още веднъж, че ще бъдат независими и ще подкрепят идеи, а не политически сили.

"Мен никой не може да ме заплашва, никой не може да ме изнудва", каза още Радулов. И разкри, че не е бил съгласен с кадровата политика на ИТН за сформиране на група за лобиране на определени назначения в МВР.

"Това, което ме възмути - опитаха да направят събрание на всички, които работехме по сигурността в "Има такъв народ". Имаше един човек, охранителя на Слави. Обади ни се по телефона, събрахме се и той каза, че поема политическото ръководство, на което аз се изсмях. Идеята му беше да вкара в МВР двама много компрометирани служители на МВР с побоите над хората", каза Радулов.

"Единият беше заместник-директор в Софийската дирекция по време на протестите. Хората, отговорни за побоите", обясни Радулов и потвърди, че единият е Антон Златанов. Златанов обаче не беше на смяна в деня на полицейското насилие.

"Другият, мисля, че в момента е съветник на вътрешния министър, преди това е бил съветник на г-жа Бъчварова", каза още Радулов. Срещата се е състояла в офиса, който се използва от партията в НДК.

"Целта беше да направим група, която да лобира за такива хора, като Златанов, да влизат в министерството и да го ръководят. Отказахме", каза Радулов.

На въпрос кой е разговарял с него за напускане на партията, Радулов каза: "С мен говори Светлин Стоев. Това е човек, с който се запознах на протестите през 2020 година и, който ми предложи да се заема с каузата на "Има такъв народ".

Бившият главен секретар на МВР, когото спрягат и за евентуален вътрешен министър, констатира, че няма никаква промяна в специалните служби. "Те са овладени от хора на ГЕРБ и работят срещу каквато и да е промяна, включително срещу сегашното правителство", обвини още Николай Радулов.