Депутатът от "Има такъв народ" Николай Радулов потвърди пред Dir.bg, че група депутати напускат ИТН.  Отцепниците обаче няма да минават към "Продължаваме промяната", а ще бъдат независими народни представители.

"Напускаме ИТН и ще подкрепяме всички, предлагащи полезни за хората и страната закони", каза лаконично Радулов. Той не уточни бройката на напускащите и не изреди имената на останалите си колеги, които вече бяха спрегнати в медийното пространство.

По-рано стана ясно, че група от депутати от ИТН се готвят да напуснат парламентарната група.

Припомняме, че сред спряганите имена са бившият министър на спорта Радостин Василев, който бил против напускането на властта и решението на лидера Слави Трифонов, както и Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова и Георги Георгиев. 

Първоначално името на Виктория Василева също бе включено в групата, но тя категорично отрече пред Dir.bg това да е вярно.

По неофициална информация Нколай Радулов може да оглави МВР. Той има експертиза в тази област, тъй като преди години той беше главен секретар на министерството. В същото време за този пост се спряга и досегашният спортен министър Радостин Василев.

Днес отцепниците от партията на Слави Трифонов са решили да дават пресконференция, която ще се проведе от 18:00 часа в Зала "Родина" на стадион Васил Левски. 

По-рано днес лидерът на ИТН Слави Трифонов потвърди новината за напускащи депутати и ги определи  като предатели. 

Днес в 19 часа в БТА ще се състои пресконференция на ПП "Има такъв народ".