Депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш министър на регионалното развитие Николай Нанков определи обявените от двама служебни министри липси от пътя на два лота от АМ "Тракия" като пореден епизод от пародийния сериал "Магистралите на ГЕРБ" .

"От медиите разбирам, че вчера отново е имало пореден епизод от пародийния сериал "Магистралите на ГЕРБ". Оставям настрани объркването сантиметри или милиметри липсвали в двата лота на "Тракия", строени 2010-2012 г. Въпреки, че разликата в размера по принцип е важна във всяка сфера на живота", пише Нанков на фейсбук страницата си.

Коментарът му е в отговор на вчерашния брифинг на регионалния министър арх. Иван Шишков и вътрешния - Иван Демерджиев, по време на който беше показана асфалтова проба, според която поне 30 мм дебелина липсват от настилката на двата лота на АМ "Тракия".

Според Нанков, цялата "тази пушилка" има две цели, извън политическата:

"Първата е да се оправдае двугодишната липса на поддръжка по всички пътища в страната - не само на "Тракия". Което компрометира необратимо тяхното експлоатационно състояние. И българските граждани тепърва ще търпят негативите от бездействието, включително на служебните правителства. Втората е да се оправдае бъдещ ремонт за стотици милиони, вкл. и на участъци, за които не е нужен. Знам ли - догадки, догадки, но като започнат да действат, всичко ще стане ясно."

Нанков насочва стрели и към президента.

"Още чакали министрите детайли за изпълнението на проектите. А и да се произнесат експертите, вкл. акредитираните лаборатории.  Докато чакат, можеше да питат тогавашната шефка на дирекцията в АПИ, отговорна за строителството на тези участъци от АМ Тракия със средства от оперативна програма "Транспорт", г-жа Цвета Тимева. Понастоящем тя е главен секретар на Президента и както се казва - гъсти са си", заявява още Нанков.