Не са ми предлагали да бъда премиер, каза пред журналисти в парламента Никола Минчев от "Продължаваме Промяната".

На въпрос дали може да бъде консенсусна фигура, ако му предложат да е премиер, бившият председател на Народното събрание отговори - "не са ми предлагали, така че няма какво да коментирам."

След консултациите днес при президента в стаята на ПГ на "Продължаваме Промяната" дойде вицепремиерът в оставка и съпредседател на ПП Асен Василев, но отказа коментари.

Той отрече да е присъствал на закуска при Херо Мустафа тази сутрин. 

По-рано се потвърди непотвърдена информация, че на закуската е обсъждан бъдещия кабинет в България, след признанията на вицепремиера Асен Василев за натиск от чужди посолства за формулата на новото правителство - да бъде с евроатлантическа насоченост.

Зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, който призна за срещата при Херо Мустафа, но отрече да е обсъждан нов кабинет.

Български политици - представители на парламентарно представени политически сили, са участвали в среща, организирана от американския посланик Херо Мустафа. На нея не е обсъждано създаването на ново правителство с евроатлантическа насоченост, заяви за БНР Даниел Митов.

Зам.председателят на НС Кристиан Вигенин разпространи съобщение до медиите. Той също отрече да е обсъждан кабинет. 

"Във връзка с публикации в медии, според които на среща в посолството на САЩ зад гърба на партийните лидери е коментиран бъдещ кабинет, заявявам, че това категорчино не отговаря на истината.

Става въпрос за рутинна среща, на която беше изпратен досегашният политически съветник на посолството Марк Норбърг и беше посрещнат новият Арън Коуп. На срещата присъстваха отговарящите за външната политика на парламентарно представените партии.

Не са обсъждани въпроси, свързани с формирането на кабинет. Подобни въпроси от националната политика не може да са предмет на дискусия в чужди посолства. Отговорността за съставянето на бъдещия кабинет е на лидерите на партиите, при спазване на конституционните процедури и при пълна прозрачност пред гражданите."