Лидерската криза в БСП ескалира чрез вокални измерения, които нарушават качеството на политическия живот, но това не ни притеснява в момента. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов за организирания от БСП протест срещу бедността.

"Качеството на управлението се мери само през избори, всички други претенции на партиите кога и как трябва да се управлява намират своята опора в единствената вярна социология, и то не по Кънчо и Андрей, а по избори, на които народът взима решенията си", коментира той.

"Добрата новина е, че след последните избори вече 1 година държавата се движи в правилна посока и това е вярно от всички индикатори, по които това може да се мери обективно", заяви Владислав Горанов.

"Добър успех, свързан с назначаването на президент, е добра препратка към това, че в левицата нямат никакви притеснения да използват всички ресурси", посочи той. По думите му опитът чрез институционално противопоставяне да се изгради усещането за нестабилност в държавата няма да донесе политически дивидент за никого.

"Всички фалцети, използвани в политиката, дори на днешния ден, са несъотносими към икономическото развитие. Това, което се случва в държавата, е положително, независимо от възприятието в главите на опозицията", каза още Владислав Горанов.