"Това й е работата на опозицията - по всеки повод и във всеки възможен ден да прави прояви или да иска оставки. Подразнихме се, разбира се", така вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира вчерашния първомайски протест срещу управляващите, организиран от БСП, и личните критики на лидера Корнелия Нинова.

"Разбирам да критикуваш, но да излезеш и да кажеш: "Тези сега за една година са лоши. Ние, за еднага година управление на Орешарски, свършихме това и това...Когато не си направил нищо и всяко твое управление е свързано с провал и предсрочно сваляне от улицата, да говориш колко си велик и как ще оправиш нещата, честно казано, изглежда ми чисто политически. Разбирам политическите игрички, в тоя цирк съм доста отдавна", каза той пред Нова телевизия тази сутрин.

По думите му политиците трябва да търсят това, което ги обединява в името на националния интерес, а не това, което ги разединява. Каракачанов подчерта, че доходите в България са най-ниски не от сега, от години.

Военният министър изтъкна, че сегашното правителство е увеличило доходите на полицаите, че са дадени още пари за сектор "Сигурност", а в армията заплатите са се увеличили с 11%, както и минималната пенсия. И попита дали тези хора не са български граждани за БСП.

"Когато аз предложих през 2016 година в бюджета за 2017-а да се увеличи минималната пенсия на 300 лева, БСП ги нямаше в зала. Аз ги разбирам тези политически игрички. Когато критикуваш институциите по груб партизански начин, не ги ли рушиш. Тоя не върши работа, ония не върши работа - ми кажи как ти ще го направиш по-добре!", допълни той по адрес на левицата.

По повод съмненията за корупция при големи строителни проекти и други обществени поръчки  Каракачанов пък каза:

"Хубаво ли е да се правят пътища, да се завърши "Струма", тунелът под Шипка, "Хемус" - хубаво е. Прави ли се, прави се. Ако някой твърди, че там има корупция, да се помисли как може да се разреши проблемът! Затова се пошегувах вчера, че каня г-жа Нинова да пием по бира, ако не е седнала вече да яде агнешко. Защото ние трябваше да работим вчера по това време."

Относно критиките на десни партии за това, че Русия ще ремонтира военните самолети, Каракачанов заяви:

"Кои десни ме критикуват? Няколко бивши паркетни генерали, завършили академии в Съветския съюз - сега първи НАТО-вци. Ще си правя МИГ-овете, защото са нужни на българската армия, а не защото трябва да се покажа и харесам на този или онзи".

За двойния стандарт на храните Каракачанов се обяви за поддържане на българското производство. Той попита колко килограма българско сирене се продава във Франция и как пробива българско вино на Запад, като заяви, че става дума за протекционистка политика.

"Аз съм от "Левски", да ми се обадят. Нито съм си сменил пола, нито съм си сменил футболната принадлежност, но ако сме честни ЦСКА е един от отборите, които правиха футболната история на България", заяви военният министър по казуса с празнуването на 70-годишния юбилей на ЦСКА на 5 май, в който се очаква над стадиона да прелети хеликоптер на ВВС и да скочат няколко парашутисти, а от "Левски" протестират.