"Продължаваме Промяната" е успяла да извади формацията на Бойко Борисов от калната предизборна реторика. Това коментира пред NOVA депутатът от ПП Даниел Лорер. Започнали да ги "притискат" да мислят наистина за проблемите на хората и решенията, предложени от "Промяната", каза за ГЕРБ Лорер.

Равносметката от срещата между ГЕРБ и "Продължаваме Промяната" е положителна според ПП. "ГЕРБ се разходи по материала на "Промяната" и каза, че всичко им харесва, стига да има пари в бюджета", каза Лорер.

По думите му най-интересното било, че май са постигнали и втори успех вчера. "Ако мога да интерпретирам мистериозното изказване на Борисов, той май ни подкрепи за идеята да декларираме пред служебното правителство, че трябва да внесе бюджет", каза още той.

Даниел Лорер коментира последните събития така: "Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било коалиционни преговори. Изолацията на ГЕРБ стана ясна от ден първи. Отне им три дни да си изберат председател на Народното събрание. Но ние много ясно заявихме, че проблемите на хората за нас са номер едно. Ние сме конструктивна опозиция и ще си говорим с всеки, включително и с тях", уточни депутатът.

ПП няма да направи коалиция с ГЕРБ и първият мандат няма да получи подкрепа от тях. На това акцентира в ефира на bTV председателят на политическата група на "Промяната" Андрей Гюров. "Това, което г-н Лорер казва, е, че има теоретична възможност от всяка партия да има подкрепа, за което и да е издигнато правителство. Но от разговорите, които водим ежедневно със сигурност мога да кажа, че в нашата група няма хора, които са изявили подкрепа за кабинет на ГЕРБ", заяви Гюров.

"Ако нашият Национален съвет реши - с втория мандат ще предложим правителство на малцинството с въпросните политики. Участие на ГЕРБ в правителство на "Промяната" също е немислимо", допълни Даниел Лорер.

Депутатът отрече в ПП да има фракции около отношенията с ГЕРБ. 

С групата на "Демократична България" той обясни, че "Продължаваме Промяната" има много голямо покритие на ценностите. За момента обаче нямало структурирани разговори за втория мандат с тях. "Убеден съм, че и с ДБ, и с вероятно още формации в парламента ще има разговори", добави депутатът.

Той отново декларира, че нови избори са риск за всички политически играчи. 

Андрей Гюров от своя страна разказа, че са постигнали това, за което са отишли при ГЕРБ вчера - да фокусират вниманието на политиците и на хората върху важните проблеми пред обществото. Една от най-важните стъпки за решаването им е разглеждането на бюджета за следващата година, уточни Гюров. Той отново каза, че тази среща не е за подкрепа на мандати.

Според ГЕРБ, ако има консенсус по теми, могат да се привлекат към разговори и други сили в парламента.