Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира в профила си във Фейсбук срещата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната", като заяви, че това е "едно от най-отвратителните, унизителни, лицемерни и позорни неща", които е виждал. 

По-рано днес представители на двете най-големи парламентарни групи в Народното събрание проведоха първите експертни разговори относно приоритетите си. От ръководствата на формациите обаче бяха категорични, че не става дума за преговори за коалиция, а за търсене на допирни точки по ключови политики.

Според Трифонов, срещата между ГЕРБ и ПП му е навяла спомени за емблематичния български филм "Опасен чар". 

Лидерът на ИТН написа още: 

"Гледах срещата между ГЕРБ и "Продължаваме промяната" и незнайно защо се сетих за този велик филм "Опасен чар", в който скандираха: "Сго-дих-ме се!... Сго-дих-ме се!". Само че онова е един от най-хубавите български филми, които съм гледал, а това, което гледах сутринта, е едно от най-отвратителните, унизителни, лицемерни и позорни неща, които съм виждал.

Знам, че използвам много тежки думи, но чрез тази среща Кирил Петков и Асен Василев плюха на над 200 дни протести. И на кого му пука? Журналистите кудкудякаха, медиите пригласяха, а аз си представих какво щеше да стане, ако "Има такъв народ" бяха направили среща с ГЕРБ - нещо, което можехме да направим три пъти, но не го направихме. И тези, които ме обвиняваха, че съм "мафия", всъщност са кандидат-мафията, която си направи среща с мафията. Знам, че "интереса клати феса", но в случая "феса" клати всички.

Дали ще има правителство или избори не знам, но знам, че хората в крайна сметка ще осъзнаят, че те са господари на политиците и ще променят системата.