Народният представител Стоян Таслаков разказа за нападението на сина на кмета на Панагюрище - Иван Белишки, който беше задържан от полицията във вторник вечерта. По думите му, Белишки го е причакал във вторник на около 40 метра пред дома му и го е заплашил с пистолет.

"Иван Белишки ме нападна на около 40 метра от дома ми в София съвсем изненадващо. Подавал съм сигнали за заплахи преди месеци. Директно тръгна със заплашителна стъпка. Успях да го парирам и да го отблъсна", каза той.

"След като го отблъснах, той се шокира. Имаше чантичка и извади пистолет", добави Таслаков. После влязъл в магазин наблизо, за да го неутрализира пред свидетели.

В коментар на оплакването на задържания нападател, че го е удрял, депутатът от "Възраждане" каза по бТВ, че не си спомня, но било твърде възможно, защото се е защитавал. 

"Възможно е да съм го одраскал", допусна Таслаков по повод нараняванията по лицето на Белишки.

Народният представител добави, че при всички случаи е станало неволно.

Самият Иван Белишки твърди, че е арестуван по поръчка на депутата.

Депутатът от "Възраждане" твърди, че е действал при самозащита, а срещу него са били отправяни заплахи.

"Първият случай от него се появи, когато излезе новината, че кмет на ГЕРБ от Стамболийски е арестуван по мой сигнал. Аз съм подал жалба в полицията от 25 ноември миналата година. Полиция и прокуратура знае, че това лице ме заплашва. Преди седмица ме среща на същия тротоар. Блъсна ме и вербално ме заплаши. Вечерта ми писа заплахи, че знае къде е моят адрес и ще лежа в "Пирогов", разказа още Таслаков.

Синът на панагюрския кмет не е за първи път в ареста. 

През април 2022 г. той беше задържан след палеж на чужд имот, а при ареста нарани полицай и оказа съпротива, въоръжен с пистолет и нож. Месец по-рано, през март, той запали руското знаме пред Министерския съвет.

Година преди това с джипа си Иван Белишки помете няколко паркирани коли и се вряза във витрината на магазин, а след това напусна местопроизшествието. На следващия ден той сам отиде в полицията и заяви, че не е се е укривал. През 2019 г. при спецакция в столичното му жилище пък бяха иззети незаконно притежавани оръжия, боприпаси и старинни монети.