Столичната полиция задържа 23-годишния син на кмета на Панагюрище Никола Белишки - Иван, заради отправени заплахи, съобщи БНР.

Арестът е извършен на ул. "Нишава", след като по-рано днес от партия "Възраждане" обявиха, че техният депутат Стоян Таслаков е бил нападнат и заплашван от Иван Белишки с пистолет. От партията твърдят още, че общо двама народни представители от "Възраждане" са били заплашвани от кметския син.

От СДВР потвърдиха за ареста. Случаят се разследва.

Междувременно в профила си във Фейсбук депутатът Стоян Таслаков написа: "Добре съм, справих се с нападателя. Той има повече поражения". 

Пред bTV обаче Иван Белишки отрече да е заплашвал някого с убийство. "Не съм заплашвал. Стоян Таслаков ме удари пред входа. Има камери, чакаме да приключи досъдебното", каза той. Белишки беше откаран с линейка в болница заради наранявания по лицето. След това ще бъде отведен в ареста на районно полицейско управление.

В края на април м.г. кметският син бе задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот и за нанасяне на телесна повреда на полицай, а месец по-рано Иван Белишки запали руското знаме в центъра на София. 

През март 2021 г. пък кметският син беше арестуван, след като помете с джипа си паркирани коли в центъра на Панагюрище и се вряза във витрина на магазин.