Засега не сме поканени на такива разговори и засега не участваме в съставянето на това правителство, така че засега и ние като вас наблюдаваме процеса и да видим докъде ще стигне, коментира пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ относно разговорите за правителство между първите две политически сили в парламента - ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ).

Нека да наблюдаваме стъпка по стъпка, да следваме процесите, за да видим какво ще се произведе, призова той. Както и вие виждате, всеки ден нещо се мени, нещо се случва, така че да не предпоставяме нещата, защото когато предпоставяме събития, можем да навредим на процеса, допълни Карадайъ.

Все пак има едно положително нещо в тази ситуация, което всички трябва да отчетем, коментира той относно разговорите за правителство. Карадайъ отново посочи, че продължаващата политическа криза в страната не решава проблемите на хората, а напротив, в някои от случаите ги задълбочава.

По-рано днес кандидатът за премиер на ПП-ДБ Николай Денков коментира пред журналисти, че има желание от ГЕРБ за включване в кабинета и на други техни министри (освен Мария Габриел), но имат определени правила. Разбрали сме се, че този списък ще бъде излъчен от нас, подчерта той. И напомни, че имената трябва да бъдат утвърдени и от двете страни, включително и при промени.