Бившият вътрешен министър и настоящ народен представител от ГЕРБ Младен Маринов отрече да е имал среща с отстранения директор на полицията в Кюстендил Светослав Григоров. Това заяви самият той пред bTV няколко дни, след като служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че отстранява Григоров заради нерегламентирани контакти с политици, сред които е Маринов.

"Не съм имал среща с отстранения директор на полицията в Кюстендил Светослав Григоров", категоричен беше Маринов.

По думите му някой е дал грешна информация на министъра.

"В Кюстендил не съм стъпвал последните 2-3 месеца сигурно. Но Светльо Григоров го познавам, тъй като сме служили заедно преди много години в едно подразделение. Мога да заявя обаче, че не съм имал срещи с него, докато е бил директор на Кюстендил и въобще не съм имала срещи с нито един директор", обясни Маринов.

Той не разбира и защо срещите на полицейски шефове с политици се определят като "нерегламентирани".

"Нали професия политик няма, моята професия е полицай, аз съм работил с тези хора 30 години. Сега съм народен представител, но това не ме прави криминално проявено лице, което не трябва да се вижда с полицаи", коментира депутатът от ГЕРБ.

"Досегашният старши комисар Светослав Григоров си позволи да ме излъже директно в очите, че не се е срещнал с представител на партия ГЕРБ", каза няколко дни по-рано Демерджиев. Той допълни, че този представител е бил достатъчно високопоставен човек.

Министърът посочи, че Григоров се е срещал преди изборите с двама политици от ГЕРБ - Младен Маринов и Христо Терзийски.

"След първия случай попитах ясно и точно имало ли е среща, исках да обърна внимание ,че не е забранено, но има разписан ред, по който да става, за да има прозрачност и яснота", посочи министърът и добави, че Григоров не се е съобразил с указанията му.