Реформаторският блок обединява ДСБ, "Движение България на гражданите", "Синьо единство", "Зелените" и партия "Свобода и достойнство".

По думите на Радева, цитирана от Нова телевизия, в лицето на блока се появява една сериозна сила.

Истината е, че за тези 23-24 години цялото българско общество се измести в център-дясно. Онези, които не се припознаха в ГЕРБ, търсят алтернативен десен субект. Аз залагам на силното присъствие на десния Реформаторски блок", каза Радева.

В края на юли национално изследване на Агенция Сова Харис показа, че при избори сега, БСП ще получи 19.3 на сто, а ГЕРБ 16.9 на сто от гласовете.
В парламента ще влязат още ДПС със 7.8% и по всяка вероятност Демократичния реформаторски блок, който има подкрепата на 3.9 на сто.

Според социоложката последните избори са били спечелени с тежки манипулации.

"БСП, ДПС и „Атака” знаят, че при нови избори не могат да устроят същия театър. Избирателите, които не са гласували за тях, а те са мнозинството, отричат този дневен ред, който им предлага сегашната Тройна коалиция. Това е едната причина изборите да се изтласкват назад”, допълни Мира Радева.

Журналистът Светлана Шаренкова коментира пред Нова телевизия, че Реформаторският блок тепърва трябва да се докаже, след като получи тежък шамар на миналите избори.

Според писателя Владимир Левчев управляващата коалиция „е абсолютното падение”.

Опасявам се, че нещата вървят в катастрофална посока и излизане от ЕС. Нито една от тези партии не искат да вървим към избори, защото резултатите ще са още по-зле за тях. Със зъби и нокти ще стискат властта. Опасявам се, че зимата ще има бунтове”, заяви Левчев.