При избори Реформаторският блок можел да се изравни с ГЕРБ

Социологът Мира Радева прогнозира, че е напълно възможно при избори наесен или догодина, Реформаторският блок да се изравни с ГЕРБ.

Обратно в новината

Коментари - При избори Реформаторският блок можел да се изравни с ГЕРБ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тая е калинка-малинка.БЕШЕ ЯНЕВА,РАДЕВА и не знам коя си.Беше в скута на Борисов и още не знам къде си.Ква социоложка бе .

А дали има избиратели зад тези така наречени РЕФОРМАТОРИ - ЕДВАЛИИИИИИ

ТАЗИ ПОДЛОГА НА БОКО ПАК СЕ ПОЯВИ. МИРЧЕ СТАВАШ САМО ЗА СВ.....И.

Политиците и политолозите започнаха да се заиграват с "Реформаторския блок", забравяйки, че на този етап такъв реално не съществува. За сега той е само идея. Дано от тази идея да се роди нещо, но първо той трябва да узрее, а това не може да стане по-рано от поне една година. В противен случай той ще е само механична смес, която и от най- малкия политически полах ще се разпадне!

Има ли някой да вярва на Мира Радева-"РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК "къде ги намери тази -пак да им вземе паричките и да спретнат далаверата и да управляват заедно с ГЕРБ-нещо не се вързва-народа не иска ГЕРБ-какво ще спретна тази път или ще се повтори номера с бюлетините ,но в по-избаран вариянт -"под прикритие ли ще действат пак"

ВЛев не беше ли в щатите - сега добре подготвен,ще дърпа конците тук - кукловоди колкото искаш - не знам дали ще се вреди!

Ясно става, кой даде акъл на Борисов да се съюзи с другите десни партии и после да ги прекара!

Мира много залага сигурно и много получава.

И на кого му е притрябвало това дясно? Само на тях самите и на една тъничка, мижава прослойка от забогатели с цената на всичко безродници, стипендианти на Сорос, слуги на Световната банка и Межд. Валутен Фонд, на които хич не им пука нито за България, нито за народа. Онова, истинското, ВЕЛИКОТО СДС отврати хората и те вече не гласуват за него, а, подлъгани от ругатните към БСП, ту се хващат за недоразумения -еднодневки, като Царя и ли като Пъдаря (Пожарникаря). Останали са едни озлобени и фанатизирани инати, които са готови да затрият България, или да я закрият дори, ама да не я дадат на "комунетата". А Китай, като нямат дясно, да не им е зле? Страната с най-бурен икономически растеж последните няколко десетилетия, и най-стабилната финансово във времето на тотална световна икономическа криза. Десният коректив...- Мижи, да те лажем! Айде, чупката! Нема нужда! Не е важно, каква е котката по цвят, а е важно да лови мишки.

Най - доброто за България е РБ да спечели пълно мнозинство, но няма достатъчно умни хора за да ги изберат. Мнозинството си нямат и понятие що е то пазарна икономика, демокрация, правова държава и основата за това - конкуренцията.

Най-после умен,истински коментар.Да,така е ,стоя и аз зад вашия коментар

Сега идеолозите на протеста са й поръчали да убеждава широката публика, че ако исканията на протестиращите за оставка успеят, ГЕРБ няма автоматично да се върнат на власт, а ще трябва да я делят с реформаторския блок. Едната креатура на Прокопиев ще дели дясното с другата креатура на Прокопиев (в името на борбата с олигархичния модел - няма такъв цинизъм). На всички е ясно обаче, че при оставка на Орешарски, правителството ще бъде назначено от Плевнелиев. Следващите избори също ще бъдат провеждани от него - безхарактерен и уязвим морално, послушник на Прокопиев и Борисов. Резултатите ще са ясни предварително (само на Мира Радева обаче, която знае кой и къде печата бюлетините). Така работи корупцията в България по системата "аз на тебе, ти на мене".

Реформаторският блок е проекция на Мултигруп, Иван Костов и отцепници от СДС- приспособленци, подмазвачи и подлеци.

какав реформаторски блок!!!! кои от тях предлага нещо реално!!!! тези проевропеици ще продат бг ,както и другите.!!!!! има ли някои ,които да е булгарин. има ли поне един умен човек при тях!!! поредната вадица / както преди--бсп,сдс,дпс,атака .. и какво ли не/ само какви имена. няма по прост народ от булгарския. дори не могат да видят очевадни неща !!! заслуява си садбата !!! шепа хора унещожиха булгаря.

Да, време е политическите партии да се ориентират кои ще им бъдат приятелчетата, с които ще делят баницата.. Как ли нещо ще се промени като до сега "поемане на отговорност" от действия или бездействия, за които обществото плаща, се е случвало случайно и то само на думи. Предлагам да се приеме закон за политическа "немарливост".

Иска им се на много хора да са в парламента,хората толкова много обедняха,че е естествено да подкрепят социалната политика.А останалите по заможните изобщо няма да си направят труда да отидат да гласуват

Левчев па десен, десен десен та бесен! от къде се пръкна бе? Сугарев ли те е правил?

МИРА , ЗАЩО НЕ ГО ПРЕДСКАЗА ПО ВРЕМЕ НА ИЗБОРИТЕ - ТОЧНО ДСБ ЩЕШЕ ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА - ДСБ МИНАВАШЕ 4,3%! И ТИ СИ ЕДНА - НЯМАМ ДУМИ ЗАЩОТО ДИРА.БГ- ЩЕ ГИ ЦЕНЗУРИРА ВЕДНАГА!

Може, може да прескочат с вазелин бариерата, но къде ти за по-голямо представителство. На отцепници никой не вярва, не говоря за Пръмова-Кунева. Сигурно ще Има и за тях гласове, но те ще бъдат на комуняги, което ме радва.

Жа са изравни, ама друг път. След като Куневица, Дани Вълчето и всички, които се отлюспиха от СДС по конюнктурни причини (Надка, Мартин Еванджелиста, Зеленогорският и прочие), са там, няма как да излъжат никого :)))

Ако не влезеш в НС като Янева, какъв е шансът да влезеш като Радева?

не обърквай хората! ДСБ и Кунав - реформатори?! Че и от НДСВ има там. Айде, стига. не на нас.

Костов, Кунева, другите не искам и да знам, добро не са донесли, няма и да донесат. Просто искат да минат бариерата, защото поотделно са никой. Причината - всички те по свой начин са изневерили на народа.Наказанието е ясно - забрава. И без място в историята. Истинската. А защо червените са още на власт - защото техните избиратели са тъпи, те никога не разсъждават дали са ги предали или не. просто им е казано, гласуват и това е.

Ах на мама умника. Умник си ми ти мама, само дето не те оценяват:(((

В момента ме обиждаш без да ме познаваш. Моята позиция е такава и е различна от твоята. Не е нужно някой да ми диктува или да ме маниполира за да взема дадено решение. На предните избори гласувах за една партия, която сега е част от реформаторския блок и тоно за това следващият път няма да гласувам за тях. Ще гласувам за Левите, защото смятам техният подход за по-правилен от колкото на Десните.

Е, къде ще ги намериш тия леви, като дъртите комунисти са клекнали върху лявото пространство и ни карат насила да правим сини партии с ляв електорат. Ако намериш лява партия и даже демократична, обади се, много сме.

Какво Реформаторски блок ли ? О даа, това са "прогресивно мислещи и говорещи политици, които ще изкарат България от кризата"... Явно това е новият рекламен бранд, който трябва да повтарят подкупните медии и социолози. Явно това е новата им задачка. Всъщност това е рефроматорски блок за съспиване на България. Тези "модерно мислещи политици" ще повишат тока с 40 % и това ще го обяснят с пазарните механизми, ще дозакрият АЕЦ Козлодуй, като ще се аргументират с това колко опасни са комунистическите реактори, ще съкратят армията, като ще кажат, че няма смисъл от нея...ето какво ни очаква - юруш на бананите. А тази Радева докога ще хвърля политически димки. Това едно време го правеше Янето.

не скача е червен.... ;)

След като баш лидерите на автентичното дясно зародило се с ГИГАНТСКИЯ митинг от Орлов мост до Феята през 1990 г. съумяха да го руинират тотално, сега много, ама много трудно ще успеят да убедят дясно мислещия избирател, че те са автентичните бъдещи управляващи. Първо реформаторския блок трябва да се РЕФОРМИРАТ, да ни покажат, ЧЕ нещо могат да постигнат за народа, държавата и обществото, ПЪК после да търсят подкрепа в избирателя!!!

Който и да е, но не тези, сегашните, турци и комунисти

Да дойдат византийците и румънците.Хау

"Дясно" мислещите тъпунгери от 1989 ни запратиха от 25 място в света по жизнен стандарт, някъде на г....ъ....з...а на официалната статистика на ООН.ТЕ изпълниха такава поръчка на международния финансов и индустриален капитал, каквато историята ни не познава.ТЕ докараха идеолозите на либералната икономика Ран и Ът, така че да не остане камък върху камък в държавата ни. ПРОКЛЕТИ ДА ВО ВЕКИ ВЕКОВ!

Костов иНадка с дясното.

Щото преди това бяхме на 24-то, но после се разпадна Чехословакия на две държави, та станахме на 25-то.

Напълно споделям вижданията ти.Само ще добавя, че не бива така да се изсилват, че са реформатори.Има една кюрдска поговорка, която казва следното:Койта казал и направил е човек, който не казал и направил е лъв, а който казал и не направил е магаре. Понеже нямат абсолютно никакви гаранции за успех, тази думичка "реформаторски" е ненавременна.Така мисля. Иначе новият шеф на Р.Кънев изглежда съвестно момче, и Лукарски също. Съмнявам се, че ще се получи следната картина -някой от бившите величия ще стои в сянка, ще дърпа конците, а на топа на устата - Виденов, както по времето на Лилов.

"БСП, ДПС и Атака знаят, че при нови избори не могат да устроят същия театър".А госпожата къде слага ГЕРБ-че то тяхното си беше направо водевил, ама нещо недовижда социолога Радева. То не че е кой знае колко важно, но тя също "изигра едно театро" по поръчка със своите прогнози преди изборите.

Ето един типичен пример за манипулиране на общественото мнение с "инструментът" социология. Не че на последните избори избирателят не показа какво мисли за напъващите "реформатори", за които реформите представляват размяна на пластове, мутри от телевизионния екран и нови лозунги...Народе, нали ги виждаш алчните лицемери!?

Хайде нашите! Пак се подготвя "Б"отбор на БКП!!!

"Реформаторският блок да се изравни с ГЕРБ" - как да го разбирам - с резултат под 4%? Ако е така, приветствам го. Но нещо друго не ми е ясно - как старите и изхабени политически играчи ще предложат нещо ново? Ами че то в един обикновен бардак, като спаднат печалбите сменят "труженичките" (да не използвам другата дума), а не "офиса" и табелката!?

Нивото на Мисирка Ялово от МБМД падна главоломно! Допреди 2-3 месеца обслужваше изключително Вожда Боци Тиквата, а сега само за няколко хилки е клекнала пред клошарите от никому неизвестния "Реформаторски файтон", представляван от десетина политически трупове!

Мира Радева се оака меко казано, с бате и Бойко Тиквата.

Тази на кого ли е подлога.Заедно с тези палячовци от другите партии.

Мира безспорно е права. Ще се мъчат да изтласкват изборите за повече крадене, че са за последно до кацата с меда,която искат да напълнят с новия заем. Но ще се окажат излъгани. Ще се погрижиме за това :)

Май са глупави щом ще протакат! Нали по данните на Мира БСП ще спечелят. ДПС-то са си твъеди и к'во пра'йм? Правителство БСП и ДПС. Ново двайсе! Бетон с арматура за поне още 4 години. Само ни манипулират по тези телевизии.

За малкия процент на десните партии не са виновни толкова водачите им, колкото липсата на минимума политически познания на самите избиратели. Та не виждате ли-най-много гласове получават тези, които обещават бързо благоденствие без реформи. Следващият "харизматичен месия" след номера на Б.Б. (ще хване всичките лоши), би трябвало да обещае-национализация и отнемане парите на богатите (=комунизъм)

Я бе Ценител ми вдигни ръста на политически познания! Какво могат да ми предложат "Десните" партии по "Десно" от това което "Лявото" БСП направи досега? Има ли по ниска данъчна ставка от 10% в Европа? Къде в Европа няма защита от кредитори на частни лица? Т.е. частен банкрут? Т.е. кредиторите могат да те гонят до дупка! Къде в Европа и САЩ банката като ти вземе ипотекирания имот и го продаде на загуба да може да те гони до дупка за разликата? По - десно от България няма!

Комунизъм (от латински: communis, общ, обществен) е социално и политическо движение, поставящо си за цел създаването на безкласово общество, основано на общата собственост на средствата за производство, свободен достъп до предметите за потребление и премахване на наемния труд.

Гжо Радева на коя партия сте говорител и глухите разбраха

Само най-големият ни политик и държавник,Ив.Костов има достойнството да се отегли от политиката като истински демократ и европеец!Провалени номенклатурни натрапници като Станишев,пък защо не и Борисов,колкото и да губят,ще си прехвърлят топката и ще се правят на "ни лук ял ,ни лук мирисал".БСП е клуб на миропомазани номенклатурни некадърници,изкуствени ,червени олигарси и лигави изпедерастени утрепки като Вегенин ,Манолова,Кур-нелия,Станишев и пр.другари!

Ти луд ли си?! Кога Църен Ваньо се е оттеглил от политиката? Не виждаш ли, как бодро крачи с една патерица "Раданка" под мишница

БАЛКАН ския приватизатор се "отегли" сам като не можа даже да докопа 4те% бариера! Т.е. ние гласоподавателите го отеглихме и направо го захвърлихме на буклука на историята! Жалко че Костов потопи със себе си и цялата така наречена дясна опозиция и поднесе електората и на тепсия на Бойко Борисов! Който не иска да гласува за другарите няма избор и трябва да гласува за ГЕРБ! Буклука Костов доведе ситуацията до тови абсурд!

най-подлият политик искаш да кажеш. който унищожи СДС. За да бъде той шеф на партия. Мръсник.

Политик е той , политик ,ама и той като другите - демократ със съветска подготовка. И две празни места в биографията, за които смислено не може да обясни къде точно из Русия се е намирал и какво обучение е преминал. И документални доказателства няма. Е, за Кременчук, хайде да речем , че е вярна легендата, но за по късните 2 години е много противоречиво.

Никакви блокове няма да помогнат, всичко е ала/бала! Догодина ВСИЧКО ще е измряло,или емигрирало! И понеже явно няма да има какво и от кого да се краде, няма да има и кандидати за парламента и правителството. А ако все пак има ще могат да управляват при желание "братският ромско-негърско-арабски народ", защото скоро ЖИВИ българи в БГ НЯМА ДА ИМА!

Май им се изчерпаха силите на викащите. Сега щели да ходят до Евксиноград, на моренце с една дума. Еми щом плащат, защо не?

И аз залагам 1000 лв. срещу Радева. Дайте да залагаме. Радева, приемаш ли 1:1? Или залагаш само празни приказки. Този блок е така заснороден, че не се знае какво иска. Колко места са спечелили партиите в блока?

Глупавите изяви на Бойко за избори през май,обслужват сегашната коалиция и правителство и са чиста проба предателство.Но комуниста си е не човек,а ръждясало ЖУлязо.Тъпотията им няма граници!

Какво стана с оставката. Уж щеше да бъде въпрос на дни, а то вече два месеца продължава

Този реформаторки блок е всъщност една сбирщина от лузъри в последните избори

Костов-2 едва ли ще може да запълни дясното пространство, след като ГЕРБ окончателно отпадне.

Тази бандитска коалиция БСП/ДПС/АТАКА,я очаква много унизително падение още тази година!Червената мутра Борисов няма да ги спаси от позора,защото неговия гъз заприлича на събрата му Станишев-ха насам ,ха на там-шарлатанска непоследователност!

Реформаторския блок били стари муцуни и нямали лидер. Като качества са космически години пред вас за сравнение. Бре червени лудити, вижте себе си , вашите муцуни са от 70 години и все в управленски провал, пропуснали само четири , синове и внуци на цк-лидери, днес и норчето ананиева си назначи дъщерята за шефка. А за лидера ви думи нямам , няма спечелени избори , първия му работен ден е министър, направи нечута коалиция , скри се зад някъв никъв, слугува на разни криминални и успя да направи своите опозиционери.

Хайде бе брик дай ни пример за някой дето е космически години над нас? Кои са тези "интелегентни и усмихнати"! Да не се окажат и те синове и внуци.. да не би сина на Любомир Левчев да е сред тях също?

От реформаторите се смениха няколко ръковоства и не са на власт от 12 години, имат и нови лица , които ще ги видиш скоро, не очаквам да ги харесаш, не са мутри , чалгари и поставеници на дерибеи. При всяко положение не поставеници и са за релана демокрация, а не за олигархичен заместител. По добре се огледай при своите, напълно сте деградирали , дори по-интелигентните ходят на протеста, а на бузлуджа искат да ви бият , не можете нищо ново да изкарате, познатите отговрници за досегашните батаци, пратени от скритите ви господари- орешарски, айолов, лидер станишко, който изгуби и малкото свои, нови лица- дъщерята на ананиева и сестрата на лъвската грива.

Синът на Левчев в колко правителства е членувал, колко некадърни решения за България е взимал? Има и други разлики. Така, че децата на номенклатурата - вън. Левчев не ни е проблем, той и без друго си е вън от властта.

Абе тая не даваше ли преди изборите 35% за Тикваря? По продажна кифла не бях виждал скоро... Сега са и платили отпадъците които народа нарита на изборите извън парламента , но тя се оля...

тикварят , не че е нещо, обаче спечели 30, ако не бяха полицейските акции на цацоран и медийните манипулации, щеше да си вземе и 35. а новия блок ще вземе минимум 15 само 4 от партиите имат 12, а при сегашната изострена ситуация и мобилизация 15 им е мининума

За какъв "нов блок" говориш? Ако става въпрос за бардака, провъзгласил се за "реформаторски блок", то като се огледаш, в него само стари пачаври. Пък принципа на правене на нов бардак е само един - вън старите ......

Такива са реалностите, шумкарите са силно редуцирани , не и без заслугата на лидера си.Реално са под 10 процента и търсят измами, изборни нарушения, купени глаове, хард комунисти, фашисти и етнически елементи , за да задържат откраднатото и да го допълнят.. Червените , ако имаха шанс да спечелят избори , щяха сами да си искат оставката , а не да се вкопчат във властта като последна сламка и да играят цирка на утвърдени крадци да се правят на загрижени стопани.

Народе мой, скоро ще е ясно, че само аз ще поведа и избавя народа от сегашното омерзение! Дори не искам и никаква заплата! Просто обичам Народа си!

Член1

Благодаря, лека смяна и на теб. п.п. не е "ДЕЛЕТЕ"

Само, като чувам как се възнасят медиите около т.н. реформаторски блок и ми става ясно, колко е въздухарски този блок! Този блок е някаква механична смес от партии, която няма официална форма, устав, ръководство, регистрация, като каквото и да е! Как ще участва на избори? Като партия, или като коалиция? Кога ще стане това ясно! Кои ще са представителите! Там всеки е важен, та важен! Всеки се вижда Лидер! Пишете ги бегали! Те никога няма да могат да се разберат, кой са лидерите! Няма кой да ги спонсорира! Дори "Отворено Общество" ще им обърне гръб! А, самоиздръжка е изключена! Сорос и други американски фондации ще помагат и бутат начело да са Бойко Борисов и ГЕРБ, като доказали се помагачи на чуждите интереси!