Мъжът от клипа, който разпространи бившият кмет на Благоевград, е подал жалба в полицията. Причината - Янко Попдимитров заяви, че е нарочен, че купува гласове в изборния ден и това, по думите му, не е истината, съобщи bTV.

След изборния ден бившият градоначалник Камбитов (ГЕРБ), който загуби на балотажа на изборите, пусна в социалните мрежи запис, в който се виждат Попдимитров, брат му и друг мъж - новоизбраният общински съветник от листата на БСП Бисер Стойчев. Камбитов твърди, че те се занимават с търговия на гласове и то пред една от изборните секции в града.

Попдимитров обаче беше категоричен, че това е клевета: "Паркирах си автомобила, до мен беше паркирал съвсем случайно Бисер Стойчев. Разменихме няколко думи".

Той разказа, че представената размяна на пари в клипа всъщност е било предаване на ремонтиран телефон срещу заплащане от 30 лева. Попдимитров имал сервиз за телефони и брат му си дал апарата за ремонт.

Снимка: bTV

"Аз вадя телефон - давам му на брат ми. Телефонът беше за ремонт. Заплати ми ремонтчето... Имам магазин на главната улица в Благоевград. Знаете ли какво е - всеки да те оприличава на някой цигански барон. Имам семейство, имам деца и си изкарвам парите по съвсем честен начин", разказа още благоевградчанинът.

По думите му никой от екипа на Камбитов не се е свързал с него, след като видеото е било разпространено. Попдимитров вече е подал жалба срещу неизвестен извършител.

На 3 ноември досегашният градоначалник пусна видеото във Фейсбук профила си и написа:

"А ето така се прави, за да вземат властта с всички средства! Вижте наглата размяна на пари пред кметството на село Изгрев, Благоевград в деня на изборите. Видеото е депозирано като сигнал в полицията от щаба на ГЕРБ. Виждат се многократно паления автомобил на съветника от БСП и партньор на Злата Ризова, Бисер Стойчев, и лицата, които броят дадените им пари. Стойчев и Ризова в момента подкрепят кандидата на БСП Румен Томов. С такива средства се води в резултатът. Скъпи съграждани, излезте и гласувайте, не позволявайте хора. които днес ви купуват, утре да ви продадат за жълти стотинки..."

Около самия Камбитов преди втория тур се разрази скандал с видео, което беше пуснато в интернет - на него се вижда как танцува със залепена на челото банкнота. Лично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че той е загубил заради това изборите, след като водеше на първия тур и след 8 години управление на града.

"Яд ме е за Благоевград, много ме е яд. Какво ли не се направи там, какво ли не. Казах на Камбитов още преди изборите, че ще загуби. Същото казах на санданския кмет Кирил Котев и на Георги Икономов в Банско. Камбитов спечели първия тур, но след тези танци с педесетолевка на челото и с пурата, които излязоха в интернет, само за седмица стопи 15%. Събрах ги при мен и Котев, Камбитов и Икономов. Те казаха - ще спечелим, дайте ни шанс да пак да участваме. Партията ги подкрепи", заяви премиерът.