Избрах да прекарам последния ден от предизборната си кампания с хора, които съм подкрепяла като омбудсман и ще продължа да подкрепям като кмет. Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес на среща със служителите на градския транспорт, с която тя закрива предизборната си кампания.

"Ще прекарам деня с хората от градския транспорт, с майките в столичния квартал "Надежда", с представители на дребния бизнес в "Люлин", заяви още тя.

Манолова допълни, че с това иска да даде знак на приемственост между каузите си като омбудсман и ангажимента си към гражданите по време на предизборната си кампания за кмет на столицата.

"Всички каузи, зад които съм стояла като омбудсман, ще продължа да подкрепям като кмет, но с много по-силни инструменти. Ще използвам инструментите на изпълнителната власт", категорично заяви гражданският кандидат.

Снимка: mayamanolova.bg

"Подкрепях хората от градския транспорт в техните искания за по-добри условия на труд, за по-справедливи възнаграждения, за спазване на трудовото законодателство.

Ще продължа да го правя и като кмет", заяви Манолова и допълни, че "има резултати от техните протести за тяхната кауза, но има още работа."

Тя заяви, че ще продължи да работи "за гражданите на София, така както го правех като омбудсман - на място, на терен, за да чуя в първо лице техните проблеми всеки ден и да решавам тези проблеми."

Снимка: mayamanolova.bg

"Като кмет на София ще покажа как нашият град може да се управлява честно, почтено, в интерес на хората, как може да стане зелен и чист град, как децата ни могат да бъдат в детски градини, без това да е лукс или привилегия, как можем да дишаме чист въздух и да не гледаме бетон пред блоковете си, как бизнесът може да бъде оставен да се развива свободно, а не да е притискан", заяви още Манолова.

"Време е за промяна и очаквам промяната да се случи в неделя, когато гражданите ще гласуват за една свободна и просперираща европейска столица", завърши тя.