Лидерът на формацията "Изправи се, България" Мая Манолова ще отправи искане до президентството за помилване на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева. Това съобщава самата Манолова в профила си във Facebook, след като стана ясно, че Иванчева трябва да изтърпи присъда от 6 години лишаване от свобода.

"Присъдата на Десислава Иванчева от 6 години затвор е прекомерна и несправедлива. Виновна или не, съдът реши след най-знаковото дело на спецпрокуратуратурата, след показен арест, вериги и години по затворите", пише лидерът на "Изправи се, България".

По думите ѝ 5 години след ареста е време за солидарност. 

"Десислава Иванчева е и майка на детенце на годинка, чиято съдба сега остава под въпрос. За всички е ясно, че през тези години тя понесе отговорност и няма да извърши престъпление, а присъдата е несправедливо сурова", допълни Манолова и припомни, че като омбудсман е посещавала затвора в Сливен и потвърждава за лошите условия там.

"Затова ще отправим искане до президентството за помилване на Иванчева", завършва публикацията си в социалната мрежа лидерът на формацията "Изправи се, България" Мая Манолова.

Междувременно Десислава Иванчева пристигна в Сливенския затвор. 

"Хора, помагайте, който с каквото може! Нека се зададат въпроси - "Може ли върху доклад на Антон Славчев да се образува наказателно дело, без сигнал", коментира бившата кметица на "Младост", цитирана от NOVA.

Иванчева изпрати целувки на малкия си син и сподели, че много ѝ липсва. 

Очаква се малко по-късно тази вечер пред Съдебната палата в столицата да се проведе протест в подкрепа на Иванчева.