Кандидатът за кмет на София Мая Манолова посочи една от своите грешки. В сутрешния блок на bTV тя заяви, че от позицията на времето гледа по друг начин на поведението си при срещите с протестиращите.

"Моето поведение по време на протестите срещу кабинета на Орешарски не е нещо, с което се гордея. Нека да е ясно, за да не остане недомлъвка. Тогава смятах, че почтеното поведение е да излезеш пред парламента, пред протестиращите и да чуеш какво мислят и да им кажеш какво мислиш. Смятам, че от позицията на времето гледам на своето поведение по друг начин. Това е една от грешките в моята биография", призна Манолова.

"Правила съм много грешки", добави тя. Манолова обаче беше категорична, че костинбродската афера не е грешка.

"Това е опит да бъде предотвратена една възможност за манипулация на изборите. Аз имах сигнал и го подадох. Ако вие или някой гражданин имате информация, че манипулирам изборите, моля да информира прокуратурата. Единственото, което беше нередно е да се правят изявления в деня за размисъл. Аз такива изявления не съм правила", добави тя.

Кандидатът за кмет на София съобщи, че е упражняван натиск върху хората, които са обявили подкрепата си за кандидатурата й.

"Подложени са на огромен натиск от властта. Имаше уволнени хора. Медицинската сестра Мая Илиева беше уволнена заради това, че води протестите. Тя беше подложена на огромен натиск заради това, че влезе в инициативния ми комитет. Какво се случи с Армен Назарян? Той промени решението си, което аз уважавам, и оттегли решението си. Достатъчно хората около мен са притиснати и притеснени и заплашвани от властта", обясни тя.

Мая Манолова обяви, че кметската й кандидатура ще бъде подкрепена от различни партии.

"За предстоящите избори за столичен кмет ще имам много конкретна програма, която в момента се пише", каза още тя.

Тя изтъкна и част от приоритетите, които ще залегнат в управленската й програма.

"Моята амбиция е първо да спечеля изборите, а след това да покажа, че София може да се управлява в интерес на гражданите. Може да стане чист, зелен град, може да се управлява почтено, може да стане "умен град". Амбицията ми е да покажем, че парите могат да се харчат ефективно, че може да има градина за всяко дете, че може междублоковите пространства да изглеждат по-добре, че може да има тротоари в града ни. Това е целта. Нямам намерение да правя проект или да се занимавам с партийна политика. Имам намерения в интерес на гражданите и с гражданите да управлявам града през следващите 4 години, ако ми бъде гласувано такова доверие. Истината е, че промяната тръгва от София", каза Манолова.

Тя уточни, че нейната кауза е смяна на модела на управление на София.

"За мен е важна и ценна подкрепата и на партиите от ляво, и на тези от дясно. Важна ми е и подкрепата на неправителствените организации и инициативните комитети от всички столични квартали. Важна ми е подкрепата на всеки столичанин, независимо от неговите партийни пристрастия. За мен е ценна тази подкрепа, защото каузата ми е за тези избори е смяна на модела на управление на София", посочи тя.

Манолова коментира и напрежението, което се създаде между нея и столичния кмет Йорданка Фандъкова по повод на почистващите фирми в София. "Когато една кампания от опонента ми е изпълнена с внушения, с компромати, с кал, с помия - това показва страх и липса на аргументи. Не започнах аз агресивно кампанията", подчерта Манолова.

Кандидатът за кмет на София заяви, че не възприема като пиар акция подкрепата и на вчерашната демонстрацията на хората с увреждания. Манолова, заедно с кандидатите за кметове на София Борислав Игантов и Борис Бонев седнаха в инвалидни колички за покажат съпричастност към проблема с придвижването в столицата с инвалидна количка. "Събитието беше организирано от майките от "Системата ни убива". Това са хората, с които прекарахме 8 месеца заедно. Ние се смеехме и плачехме заедно. Нямаше как да не отида да ги подкрепя", каза Мая Манолова.