"Бойко Борисов няма защо да се страхува за живота си, има основание да се страхува от гражданите и за модела, по който управлява през последните 10 години. Този модел се разпада и е в агония, това кара Борисов да подреди всичките си опоненти в една редица и да ги нарочи за врагове". Това коментира пред БНР Мая Манолова, лидер на гражданската платформа "Изправи се.БГ".

Според бивши омбудсман премиерът се е оплел в лъжи за есемес скандалите и записите, и снимките.

"Безхаберието от реалния живот и проблемите на хората очертава огромна пропаст... Единственият верен ход на Борисов е да поиска вот на доверие. Агонията може да спре тази агония с действия", каза бившият омбудсман.

Мая Манолова прогнозира зараждане на торнадо на гнева на хората, което ще бъде новата политическа сила.

Тя беше категорична, че не е искала финансова поддръжка от никого, но че е истина, че по време на предизборната кампания Бойко Борисов ѝ е изпращал хора, които да я откажат от участие в изборите.

"Изправи се.БГ" ще обедини хората, които са срещу новата нормалност и които не са съгласни с това институциите да се занимават със себе си и да се рекламират със скандали. В момент на криза хората имат нужда от подкрепа и от институции, които са на терен. Джипът на премиера обаче не е там, където са проблемите, като Ямбол, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен и Сливен, категорична бе Манолова.

Гражданска платформа ще участва в следващите избори, заявихме го на 23 май под прозорците на премиера. Тогава ясно заявихме и че ще има ревизия на властта и на парите на българските граждани. Ще обединим всички, които са срещу Борисов и неговия модел. Как ще се явим на изборите обещахме, че ще кажем отново под прозорците на премиера в края на юли или началото на август. Ние сме на терен и чуваме хората, каза още тя.