Българите показаха, че не вярват на фалша, заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС Мария Габриел на пресконференция тази вечер в централата на партията. Лидерът на партията и премиер Бойко Борисов не присъства.

Не можеш да правиш кампания с фалшиви новини, с компромати и нереалистични обещания, това е, което ние не си позволихме, посочи тя.

"Искам да благодаря на участниците в евроизборите, които не се поддадоха на антикампанията. Показахме, че в България не вярваме на фалша, че можеш да получиш подкрепа в следствие на резултати, на конкретни идеи, а не с лозунги, нереалистични пожелания и фалшиви новини", водачът на листата на ГЕРБ за евровота.

Освен видимите опоненти, имахме и един невидим опонент, това е първа негова загуба, и втора - за неговия ментор, отбеляза Габриел.

Тя изрази благодарност на СДС и на структурите на ГЕРБ, както и на десните формации, с които са имали споразумение за тези избори. Тя благодари и на участниците в евроизборите, които не са се поддали на антикампанията.

Нашият лидер Бойко Борисов каза, че има един ден за прошка и искам да благодаря на всички българи, които ни я дадоха, заяви Мария Габриел.

Тя уточни, че ГЕРБ ще направи внимателен анализ на кампанията, на изпратените ни послания от българските избиратели, който ще бъде представен от лидера Бойко Борисов и Изпълнителната комисия във вторник. Ние също си задаваме въпроси и искаме да получим отговорите от този, който ги има - г-н Борисов, каза Габриел.