Пълна промяна в БСП - след проведен конгрес, от ръководството на левицата отпаднаха знакови лица. Липсват имената на Михаил Миков и Сергей Станишев, бившият председател на парламента Георги Пирински, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, също и бившите депутати Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

За "Тази сутрин" по bTV Крум Зарков от левицата отхвърли думите на Сергей Станишев, че партията е "вождистка" и подчерта, че изборът на лидер не е бил предопределен.

Според него в партията има обновление. Зарков изтъкна, че е нормално опонентите при прекия избор да не съберат доверие в конгреса.

"ПГ на БСП трябва да продължи своята активна дейност и възможно най-бързо да подпомогнем за свалянето на едно вредно правителство и изграждането на нов политически облик. Това без модерна БСП не може да стане и мисля, че сме на прав път", обясни той.

Зарков обясни, че 45 000 социалсти са казали обратното на думите на Георги Гергов, който заяви преди 3 месеца, че "Корнелия Нинова трябва да си ходи. Тя е вредна за партията и за България".

Според него в новия национален съвет влизат голяма група млади, проевропейски настроени хора и заяви, че е "глупост", че БСП ще сменя геополитическата си ориентация.

Депутатът подчерта, че Корнелия Нинова има воля да се бори с корупцията и смята, че евродепутатът от левицата Елена Йончева върши добре работата си в Брюксел. Той заяви, че протестите у нас са полезни.