Правосъдният министър Крум Зарков коментира скандала с изключването на Кирил Добрев и Калоян Паргов от участие в Националния съвет и забраната им да гласуват, което пък е неспазване на решението на съда, който ги възстанови като членове на пленума.

"Самият факт, че партийни въпроси ескалират, стигат до Върховен съд и се обсъждат, показва, че нещо не е наред в начина, по който функционира БСП. Надявам се все пак тя да намери начин да реши този въпрос и много други, които се поставят, така че да не занимаваме журналистите и тези, които ни гледат с такъв тип въпроси", коментира правосъдният министър по NOVA News.

Той отказа да каже дали ще се кандидатира за председател на БСП на Конгреса на столетницата през февруари. Той добави, че това не е на дневен ред, а до тогава имало много неща да се случат.

"Надявам се много скоро да ме питате за политиките на БСП, а не за такива теми. Имам много време до февруари, когато ще се проведе конгресът на партията, и към момента не мога да коментирам дали ще се кандидатирам за председател. Времето ще покаже дали последният пленум е бил полезен за партията", каза още Зарков. 

Зарков даде и оценка за работата на склужебното правителство.

"Служебният кабинет е съставен от хора с различни профили, но успяхме да се стиковаме. Планът за възстановяване е много важен за модернизирането на икономиката и върховенството на закона", каза той.

"Министерството на правосъдието успя да подготви ключови законопроекти по темата, които ще внесем веднага след 19 октомври, когато е първия работен ден на 48-ото Народно събрание. Такъв законопроект е този за личния фалит. Той ще дава втори шанс на коректни граждани, които заради тежки житейски ситуации - болест, раздяла, погрешни решения, са изпаднали в невъзможност да погасяват кредитите си", разкри Зарков.