Марио Георгиев от Сливен взе отличието "Полицай на годината". Той е началник на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в Криминална полиция в града под Сините камъни и бе отличен за работата му по разкриването на нарколаборатория и база с канабис, разположена на територия от около пет декара.

Най-високите отличия за колективна работа бяха връчени на служителите от "Гранична полиция" в Елхово за работата им срещу нелегалната миграция. Става дума за над 780 случая, при които са спрени над 12 000 души. Секторът "Криминална полиция" в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) бе отличен с най-високата награда.

На церемонията главният секретар на МВР Живко Коцев каза, че това са отличия за проявена смелост, интелигентност и редица други качества, сред които чест и достойнство. Тези качества и ценности намират отражение в нашия професионален кодекс, каза още Коцев.

За 30-а поредна година на специална церемония отличават полицейски служители и колективи, доказали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължени

Снимка: БТА

Отличията бяха връчени за 30-а поредна година. Наградите са за служители и колективи, доказали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения.

За 30-а поредна година на специална церемония отличават полицейски служители и колективи, доказали висок професионализъм при изпълнение на служебните си задължения

Снимка: БТА

По традиция и тази година са предвидени награди за граждански принос.

За граждански принос награда получи Благовеста Факирова от главният секретар на МВР Живко Коцев

Снимка: БТА

В рамките на церемонията бе организирана и благотворителна изложба на детски рисунки, изработени от възпитаници на Детското полицейско управление.

за граждански принос награда получи Цветака Кирякова

Снимка: БТА

Събраните средства ще бъдат предоставени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Директорът на ГДНП главен комисар Атанас Илков и Ангел Пенчев, участник в конкурса за рисунка

Снимка: БТА

На събитието, освен ръководството на МВР, присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова и и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

И.д. главен прокурорБорислав Сарафов награди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

Снимка: БТА

Сарафов връчи почетния знак на прокуратурата на вътрешния министър Калин Стоянов. Това е награда не само за личните постижения, а и за работата на всеки служител на МВР през годините. България е сигурна държава, резултатите са на лице, каза още Сарафов.

И.д. главен прокурор Борислав Сарафов и Михаил Наумов, ГДНП

Снимка: БТА

Тези, които не ни допускат в Шенген и ни дават примери, всъщност са по-зле от нас, каза още Сарафов. Той добави, че у нас хората се чувстват сигурни. Никога нивото на взаимодействие между прокуратурата и МВР не е било толкова добро, както сега, каза още и.ф. главен прокурор. Обществото не очаква от нас раздори, а съвестна работа, допълни той.

Главният секретар на МВР Живко Коцев (ляво) връчва колективната награда на отдел "Криминална полиция" на СДВР

Снимка: БТА

На свой ред Калин Стоянов заяви, че се гордее с работата на колегите си. Годината бе белязана с изключителна натовареност, но отговорихме на всички предизвикателства и очаквания, каза той. Министърът апелира всички работещите в МВР да работят за това да има спокойствие в системата.

Заместник- министърът на вътрешните работи Ивелина Дундакова (ляво)

Снимка: БТА

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че независимо от трудния и сложен свят, всички искаме да сме у дома за празниците. За да имаме тези неща, ги дължим на работата на служителите в МВР, добави тя. Днес трябва да си спомним и за служителите на МВР, които не са сред нас, но имената им са символ на доблест към страната ни, посочи още вицепрезидентът. По думите ѝ рядко се замисляме какво стои зад сигурността, за която работят служителите на МВР.

Снимка: БТА

България е една от най-сигурните външни граници на Европейския съюз. Всичко останало е политика и конюнктура на тези, които дават оценки, смяна Йотова. Тя припомни, че още преди години сме изпълнили всички изисквания за влизане в Шенген.

Снимка: БТА