ДПС управлява българската държава в момента, заяви пред журналисти председателят на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Това, на което ставаме свидетели в Народното събрание, е абсолютно безпрецедентно, ненормално и престъпно поведение от страна на управляващата престъпна сглобка. Имаме народни представители, които заплашват с убийство други народни представители. Има народни представители, които посягат на бой. Има народни представители, които се опитаха да пребият други народни представители. ДПС скочи срещу единствената българска политическа организация в парламента. Заплахите за убийство дойдоха от ДПС, физическата саморазправа дойде от ДПС", коментира Костадинов.

Ядосани от демонтажа на паметника на Съветската армия, "Възраждане" опитаха да провалят заседанието с изключване на кабелите за тонколоните. Това предизвика реакцията на депутати от ДПС, които опитаха да възстановят стореното.

Докато Делян Добрев от ГЕРБ говори за новата газова такса и дерогацията - от място, депутати от "Възраждане" нажежиха атмосферата. Стигна се до сблъсък между депутати от "Възраждане" и Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС.

Депутатът от "Възраждане" Ивелин Първанов заяви от парламентарната трибуна (възможност, която нямат останалите депутати), че е заплашен с убийство от депутата от ДПС Марио Ангелов. "За престъпление от общ характер депутатите нямат имунитет. Вие сте си в правото да предприемете всички мерки и процедури", отговори му председателят на парламента Росен Желязков.

Зам.-председателят на НС Росица Кирова (ГЕРБ-СДС) отиде да говори с (Делян) Пеевски дали да прекрати заседанието. Пеевски три пъти каза не, каза Костадинов. Реалният министър-председател е човекът, който управлява Народното събрание, и законодателната власт, и съдебната власт, и изпълнителната власт е Пеевски, смята председателят на "Възраждане". Според него ДПС е подчинило държавата.

Това е начинът, когато законите биват потъпквани, каза Костадинов по повод това, че депутати от "Възраждане" се опитиха да изключат звука от колоните в пленарната зала, за да не може да се чува какво говорят депутатите. Когато гласът на българите е потъпкван, това е най-малкото, което можем да направим. Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна, каза още Костадинов, цитиран от БТА.

Самият Делян Пеевски заяви, че държавността я има, парламентът работи и ще работи. Той определи случилото се в НС като "саботаж на проруските сили в България" в лицето на "Възраждане", които пък нарече терористи.