Лидерът на БСП Корнелия Нинова загуби окончателно делото за клевета по казуса с приватизацията на "Техноимпекс" ЕАД срещу председателя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Соцлидерката трябва да плати на Атанасова 2400 лв., както и 1716 лв. на ГЕРБ за разноски за адвокатски услуги по делото, постанови Върховният касационен съд. Корнелия Нинова заведе делото през 2017 г.

Искът ѝ бе и срещу Атанасова и срещу ГЕРБ за заплащане на неимуществени вреди за 30 000 лева, съобщава бТВ. Преди това Софийският градски съд и апелативният също отхвърлиха искането на соцлидерката преди окончателно да се произнесе ВКС. 

Делото беше заведено за клевета, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи. 

"Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки, и въпреки това продължи да клевети и да лъже в публичното пространство", заяви през 2017 г. Нинова. 

Тогава Нинова заяви още, че нападките срещу нея и БСП заради нейното участие в приватизацията на "Техноимпекс" са политическа атака, целяща смачкване на опозицията.

ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров и посочиха, че не са подавани сигнали и не са извършвани проверки по приватизацията на "Техноимпекс", предава бТВ. "Не е вярно, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е проверявана от трима главни прокурори за сделката за "Техноимпекс", както тя твърди; всъщност никой не я е проверявал"... Нинова много често злоупотребява и твърденията й не са приятел на истината. Тя се страхува от темата за приватизацията", беше заявила Десислава Атанасова през ноември 2017. Атанасова тогава наричаше Нинова "госпожа Лъжа" и "госпожа Импекс".

"Ходят по студия и разнасят документи. Единственият отговор в правова държава, който могат да получат е, и го получават днес - завеждане на дело срещу тях. Току що си внесох държавната такса и до края на деня завеждам дело на Десислава Атанасова и солидарно на политическа партия ГЕРБ, защото тя изразява тяхното мнение", закани се преди пет години Нинова и подаде иска по делото, което сега изгуби и на последна инстанция.

По отношение на претенцията на лидера на БСП към ГЕРБ, Върховният съд е приел, че няма доказателства юридическото лице да е възлагало на Атанасова да прави описаните в исковата молба изявления и с тях да ангажира самата партия.