"Свалянето на правителството ще се отрази в хаос, нестабилност, липса на парламент по най-важните въпроси. Днес е тежък ден за България", обобщи соцлидерката Корнелия Нинова след падането на кабинета, в който беше вицепремиер на икономиката и индустрията.

"За нас предсрочни избори са най-тежкият и неприемлив вариант. Тази нова коалиция създава хаос в държавата. Ужасно тежко ще бъде за България", коментира тя.

Нинова отчете, че кабинетът "Петков" е бил свален от "абсолютно безпринципен сбор".

По думите й партиите, които са съборили правителството, са "обединени само от това да защитт интересите си от това, че промяната започна".

"Умишлено ще ни вкарат в криза. Есента и зимата ще бъдат тежки", добави тя по адрес на опозицията. Иначе за БСП, по думите й, "няма да е тежко да отидем на избори - ще отидем на избори".

"Един вот на недоверие няма да ни спре, продължаваме", зарече се Нинова.

Тя е готова отново да управлява с ПП, ако съставят кабинет по време на връчването на първия мандат.

"Ако ПП ни поканят на разговори, ще се включим в тези разговори", призна тя.

"Смятам, че коалиционното споразумение трябва да се актуализира с нови задачи, защото настъпиха много промени от миналата година насам", препоръча Нинова.

"Призовавам депутатите да се стегнат, независимо какво се е случило днес. Трябва да прииемем актуализацията. Ако до края на седмицата не приемем актуализацията, няма да си получат пенсионерите от 1 юли увеличението", предупреди Нинова, като добави, че това важи и за всички останали социални мерки.