Председателят Росен Желязков нанесе поредния удар на парламентаризма. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод днешното заседание на парламента, в което в сблъсък влязоха депутати от ПП-ДБ и "Възраждане".

Нинова заяви, че не може да се толерират "екстремисти" и "фашистки" прояви.

"Само ние от БСП не сме част от това. Уверявам ви, че българският национален интерес може да бъде защитаван. В този екстремизъм и алчност за власт за правителство на всяка цена, не се чу нито дума с грижа за хората. Нашите закони за безплатни лекарства за деца, вдигане на МРЗ на 850 лв., както и преизчисляването на пенсиите, бяха отхвърлени от останалите партии. Не сме получили покана за разговори за кабинет, но няма да участваме в коалиция на омертата", каза Нинова.

Станахте свидетели на едни от най-срамните сцени в най-новата история на българския парламент. Видяхте всичко през екраните, но не чухте всичко, заяви Нинова. 

"Две кохорти взаимно се обвиниха в национално предателство. Едните, т. нар. евроатлантици бяха обвинени за служба на чужди посолства. Те от своя страна обвиниха другите в Путинизъм, слуги на Путин, защитници на интересите на Русия. Плюха се буквално, чупиха си очила, късаха си ризи. Наричаха се джендъри срещу фашисти. Стигна се до екстремизма на "Възраждане" да искат нахлуване в Народното събрание и да говорят за преврат и контрапреврат. Видяхме разруха, дъно и падение. Ние не сме част от това", посочи Нинова.